Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55651
Title: Іноземний капітал в банківській системі України
Authors: Стеблак, Діана Михайлівна
Білавич, Ю.Ю
Keywords: іноземний капітал, міжнародний банк, інвестування, Україна, банківський сектор, Національний банк України, валютний курс, іноземна валюта, політика.
Issue Date: 2022
Citation: Білавич Ю. Ю., Стеблак Д. М. Іноземний капітал в банківській системі України. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2022. Випуск 45. с. 15-19
Abstract: У статті аналізуються сучасні аспекти іноземного інвестування перехідного періоду. В умовах глобалізації світової економіки залучення іноземного капіталу через банківську сферу вітчизняної економіки має багато переваг і відіграє дуже важливу роль. Дослідження, проведені експертами Світового банку, стверджують, що в більшості ви- падків приплив іноземного капіталу в банківський сектор може мати значний вплив на макроекономічні показники всієї економіки. Беручи до уваги політику доступу України до іноземних інвестицій, можна сказати, що нинішня політика країни в цьому питанні досить гнучка. У сучасних ринкових умовах, в умовах війни, питання іноземних інвестицій в український банківський сектор стоїть дуже гостро та дуже актуально.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55651
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри міжнародної політики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5.pdf436.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.