Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55677
Title: Завдання системи громадського здоров’я з формування в населення навичок здорового способу життя та відповідального ставлення до особистого здоров’я
Other Titles: The objectives of the public health system in fostering healthy lifestyle habits and promoting responsible attitudes towards personal health among the population
Authors: Миронюк, Іван Святославович
Білак-Лук'янчук, Вікторія Йосипівна
Keywords: населення, здоровий спосіб життя, відповідальне ставлення до особистого здоров’я, формування, громадське здоров’я.
Issue Date: 2023
Publisher: ДВНЗ "Ужгородський національний університет"
Citation: Миронюк ІС., Білак-Лук’янчук В.Й. Завдання системи громадського здоров’я з формування в населення навичок здорового способу життя та відповідального ставлення до особистого здоров’я. Україна. Здоров’я нації. 2023. №2 (72). С. 11-15.
Abstract: Мета дослідження. Визначити заходи, форми і методи системи громадського здоров’я по формуванню навичок здорового способу життя у населення та відповідального ставлення до особистого здоров’я. Матеріали та методи. Соціологічний, статистичний, структурно-логічного аналізу, бібліосемантичний,. Соціологічним дослідженням охоплено 46 керівників територіальних громад, 80 сімейних лікарів та 126 респондентів із числа дорослого населення. Дослідження проводилося з використанням спеціально розробленої анкети. В ході дослідження дотримано принцип збереження конфіденційності інформації про респондентів. Участь у дослідженні була добровільною. Статистичне опрацювання результатів опитування проводилося з використанням загальноприйнятих методів медичної статистики. Результати дослідження та їх обговорення. Опитані керівники територіальних громад, сімейні лікарі та населення визначили необхідні заходи системи громадського здоров’я з формування навичок здорового способу життя, а також найбільш прийнятні форми, комунікаційні методи та шляхи впровадження заходів з формування навичок здорового способу життя та відповідального ставлення до особистого здоров’я. Висновки. Використовуючи сучасні форми та комунікативні методи, науково обґрунтовані заходи, система громадського здоров’я має можливість істотно вплинути на рівень формування навичок здорового способу життя у населення та відповідального ставлення до особистого здоров’я.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55677
ISSN: 2077-6594
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри наук про здоров’я

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Завдання системи ГЗ формування ЗСЖ _стаття.pdf216.41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.