Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55816
Title: ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ НЕМАЙНОВОГО ПРАВА НА ЗОБРАЖЕННЯ.
Authors: Булеца, Сібілла Богданівна
Чепурнов, Вадим Олександрович
Keywords: авторське право; права на зображення; право на публічність; особистість; зображення; гармонізація з ЄС.
Issue Date: 2023
Citation: Булеца С.Б., Чепурнов В.О. Правове регулювання немайнового права на зображення. Аналітично-порівняльне правознавство – електронне наукове фахове видання. №5. 2023. С.207-214
Abstract: Сьогодні образ особистості займає ядро комунікаційного процесу, оскільки він присутній скрізь, і щодня існує велика кількість видів його використання, незалежно від того, сприймався він професійно чи ні, і існує незліченна кількість випадків, де зображення продається та стає предметом торгівлі в обмін на гроші, оскільки право на зображення — це право особи, яка його представляє, протидіяти публікації свого зображення та продавати його, коли це необхідно. Кожна людина має право на зображення, незалежно від того, чи є воно є анонімне чи відоме. Це право регулюється нормами цивільного права, і тому воно відрізняється від авторського права (яке регулюється законом про інтелектуальну власність). У цій статті проаналізовано множинність прав на зображення та класичні конфліктні відносини між правом на власне зображення та авторським правом. Проаналізовано основні механізми правової охорони зображення особи в окремих юрисдикціях, як в рамках цивільно-правової, так і в рамках традиції загального права. Класичний підхід розглядає права на зображення як зовнішнє обмеження авторського права, а тому характеризує відносини між правами на зображення та авторським правом як переважно конфліктні за своєю природою.
Description: Дослідження регулювання права на зображення та аналіз його правової природи. Основними завданнями автори ставить перед собою: виявити особливості права на зображення як об’єкта права інтелектуальної власності ; проаналізувати законодавство, яке регулює авторське право на зображення; проаналізувати вітчизняну та міжнародну практику захисту прав на зображення; визначити шляхи захисту права на зображення особи як особистого немайнового права.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55816
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.