Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55896
Title: Історичний погляд на фізичну реабілітацію та її вплив на військовий сегмент від Першої світової війни до наших днів.
Authors: Гузак, Олександра Юріївна
Бобильов, Дмитро Владиславович
Keywords: фізична реабілітація, історичні відомості,
Issue Date: Oct-2023
Publisher: Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет»
Abstract: Дана стаття стисло описує історичний розвиток фізичної реабілітації та її важливу роль у військовому контексті, від Першої світової війни до сучасності, з фокусом на Сполучених Штатах. Починаючи від перших кроків у формуванні цієї професії в армії під час Першої світової війни та її подальшого розвитку, розглядаються етапи навчання та фінансові аспекти. Зокрема, розглядається вплив воєнних конфліктів на розвиток фізичної реабілітації в армії, включаючи В’єтнамську війну та роль фізіотерапевтів у лікуванні травм опорно-рухового апарату. Також надається інформація про співпрацю університетів та армії у створенні програм магістратури з фізичної терапії для військовослужбовців. Великий акцент робиться на досягненнях фахівців у цій сфері та їхньому внеску в зменшення кількості евакуацій військових із травмами опорно-рухового апарату. Висвітлює ключові аспекти історії фізичної реабілітації в армійському контексті та її важливість для військової медицини.
Description: Під час Першої світової війни, що відбувалася з 1914 по 1918 рік, світ стикнувся з надзвичайною кількістю поранених та інвалідів, які потребували медичної та соціальної підтримки. На той час, хірурги розуміли, що просте лікування поранень і фізичних ушкоджень не є вичерпним підходом. Перша світова війна висвітлила необхідність навчання поранених солдатів максимально використовувати залишені фізичні та психологічні здібності, щоб полегшити їхню реінтеграцію в суспільство та повернення до нормального життя...
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55896
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичної реабілітації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
тези Ужгород 2023.pdf252.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.