Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56187
Title: Особливості етноідентифікації та громадсько-політичної репрезентації русинів у Словацькій Республіці та Україні (за результатами експертного опитування)
Authors: Зан, Михайло Петрович
Keywords: Етнополітологія, карпаторусиністика, Русини, Закарпатська область, Пряшівський самоврядний край, національно-культурні товариства.
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ «РІК-У» (м. Ужгород)
Citation: Зан М. Особливості етноідентифікації та громадсько-політичної репрезентації русинів у Словацькій Республіці та Україні (за результатами експертного опитування). Україна і Центральна Європа: історія, політика, культура: матеріали V науково-практичної конференції «Формат розвитку відносин України та країн Центральної Європи у контексті впливу гібридної війни, виборчих процесів та теми забезпечення прав національних меншин» (м. Ужгород, 25 вересня 2020 року). Ужгород, 2020. С. 205–209.
Abstract: Упродовж квітня-червня 2018 року в рамках науково-дослідницького стажування в Інституті політології філософського факультету Пряшівського університету в Пряшеві (за пітримки Національної стипендійної програми Cловацької Республіки SAIA) нами було проведено анкетне опитування словацьких та українських експертів (по 25 представників із обидвох сторін). Головною метою стало з’ясування комплексу питань стосовно проблематики участі національних меншин у суспільно-політичному житті двох країн. Акцент був зроблений на співвідношенні загальнонаціонального та регіонального вимірів етнополітики Словаччини та України. Регіональний контекст стосується, зокрема, Пряшівського краю Словаччини та Закарпатської області України. Окремі питання експертної анкети стосувалися й проблематики етноідентифікації та громадсько-політичної участі русинських національно-культурних товариств обидвох країн.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56187
ISBN: ISBN 978-617-7868-22-3
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Зан М._Україна і Центральна Європа_2020.pdf2.74 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.