Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56330
Title: Економічна трансформація України в умовах реалізації статусу кандидата на членство в Євросоюзі
Authors: Шинкар, Віктор Андрійович
Теплова, Людмила Іванівна
Keywords: Європейський Союз, Угода про асоціацію, інтеграція, воєнна агресія, інвестиційний клімат, держава кандидат для вступу в ЄС, конкуренція, переговори про вступ в ЄС.
Issue Date: Nov-2023
Publisher: Електронний журнал. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-56-56
Citation: Шинкар В.А., Теплова Л.І. Економічна трансформація України в умовах реалізації статусу кандидата на членство в Євросоюзі. Економіка та суспільство. 2023. № 56.
Abstract: У статті аналізуються політико-економічні проблеми України, пов’язані з реалізацією статусу кандидата на членство в ЄС. Перехідний період для кожної країни передбачає здійснення політичних і економічних реформ. Особливістю для України є те, що реформування здійснюється в умовах російської воєнної агресії. На специфіку цього факту, авторами звернута особлива увага. У червні 2022 року Україна отримала статус кандидата на членство в Євросоюзі. Це ставить перед нашою країною ряд нових проблем з реформування національного законодавства у плані його входження у європейський інтеграційний простір. Для початку пе- реговорів про вступ Україна повинна виконати 7 критеріїв кандидата. Після чого відбудуться переговори про безпосереднє приєднання до Євросоюзу. Автори аналізують виконання обов’язкових критеріїв, їх особливості і можливі перспективи та вважають, що реформи продовжаться і надалі, до і після початку переговорів про членство в ЄС.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56330
Appears in Collections:Наукові публікацї кафедри міжнародних економічних відносин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Текст статті-2909-1-10-20231123.pdf262.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.