Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56459
Title: Ukrainian parliamentary election: why did ethnic Hungarian candidates fail in Transcarpathia?
Other Titles: Парламентські вибори в Україні: чому етнічні кандидати-угорці зазнали невдачі на Закарпатті?
Authors: Zan, Mykhaylo
Зан, Михайло Петрович
Keywords: Угорці Закарпаття, Парламентські вибори 2019 року, "КМКС" Партія угорців України, Василь Брензович
Issue Date: 12-Aug-2019
Publisher: The International Centre for Ethnic and Linguistic Diversity Studies / Міжнародний центр досліджень етнічної та мовної різноманітності (м. Прага, Чеська Республіка)
Citation: Zan M. The 2019 Ukrainian parliamentary election: why did ethnic Hungarian candidates fail in Transcarpathia? International Centre for Ethnic and Linguistic Diversity Studies. Дата оновлення: 12.08.2019. URL: http://www.icelds.org/2019/08/12/the-2019-ukrainian-parliamentary-election-why-did-ethnic-hungarian-candidates-fail-in-transcarpathia/ (дата звернення: 04.12.2013).
Abstract: У статті проаналізовано проблематику парламентського (не)предстаництва угорців України в контексті електорального циклу 2019 року. Акцентується увага на об’єктивних і суб’єктивних факторах, які призвели до відсутності представника від угорської етнічної громади у Верховній Раді України IX скликання. До об’єктивних чинників автор відносить: 1) відсутність так званого «угорського виборчого округу», який був на парламентських виборах 1998 та 2002 років у компактно об’єднував угорськомовну громаду; 2) відсутність домовленостей угорського політикуму Закарпаття з нинішньою партією влади «Слуга народу» подібно до виборів 2010 та 2014 років, коли Іштван Гайдош та Василь Брензович ввійшли до прохідної частини партій влади (Партія регіонів і «Блок Петра Порошенка»; 3) перебування за кордоном значної кількості потенційного угорськомовного електорату; 4) низька явка виборців під час голосування на Закарпатті. Серед причин суб’єктивного плану можна вказати: 1) слабку агітаційну роботу серед україномовного електорату та ромського населення Виноградівщини, Берегівщини, Мукачівщини та Ужгородщини; 2) балотування кандидата-двійника Василя Брензовича в окрузі № 73 з центром у м. Виноградів; 3) залякування угорськомовних виборців напередодні голосування; 4) чисельні порушення під час виборів через підкуп виборців з боку кандидатів-конкурентів.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56459
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zan M._Why did ethnic Hungarian candidates fail in Transcarpathia (2019).pdf237.65 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.