Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56786
Title: Явища частотної та просторової дисперсії в складних напівпровідникових сполуках
Authors: Студеняк, Ігор Петрович
Сусліков, Леонід Михайлович
Issue Date: 2021
Publisher: УжНУ «Говерла»
Citation: Сусліков Л. М., Студеняк І. П. Явища частотної та просторової дисперсії в складних напівпровідникових сполуках : монографія. / рец. : В. О. Юхимчук, О. В. Гомоннай. – Ужгород : Видавництво «Говерла», 2021 – 234 с.
Abstract: У монографії наведено результати експериментальних досліджень дисперсії компонент тензора діелектричної проникності у відсутності та за наявності ефектів просторової дисперсії в напівпровідникових кристалах із структурою халькопіриту, кордероїту та аргіродиту в широкому спектральному інтервалі та діапазоні температур 77…300К. Розглянуто особливості впливу структури кристалів на характер прояву частотної та просторової дисперсії. З’ясовано механізм виникнення гіротропії в досліджуваних сполуках, визначено дисперсію компонент тензора гірації та проведено оцінку їх значень в досліджуваному спектральному інтервалі. Показано, що спільний прояв ефектів частотної та просторової дисперсії обумовлює виникнення цікавих явищ, що можуть знайти практичне використання в оптоелектроніці, оптичному приладобудуванні та технічних пристроях різного функціонального призначення. Для наукових працівників, інженерів, спеціалістів відповіднго профілю.
Description: Рекомендовано до друку Вченою радою ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (протокол №14 від 21 листопада 2020 р. )
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56786
ISBN: 978-617-7333-50-9
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри прикладної фізики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ЯВИЩА ЧАСТОТНОЇ.pdf5.48 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.