Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56849
Title: Війна Росії проти України: огляд медійного простору Чехії та Словаччини
Authors: Андрейко, Віталій Іванович
Keywords: російсько-українська війна, російська агресія, військове вторгнення, медіапростір, засоби масової інформації, Чехія, Словаччина, Україна
Issue Date: 2023
Publisher: ДВНЗ "УжНУ"
Citation: Андрейко, В. Війна Росії проти України: огляд медійного простору Чехії та Словаччини / В. Андрейко // Міжнародний науковий вісник : зб. наук. пр. / ред. кол. І. В. Артьомов (голова) та ін. – Ужгород : ДВНЗ "УжНУ", 2023. – Вип. 1-2 (27-28). – С. 25-34. – Бібліогр.: с. 32-34 (18 назв). – Рез. укр.; Ст. укр. та англ. мовами.
Abstract: Статтю присвячено висвітленню ставлення населення двох країн Центральної Європи, а саме Чеської і Словацької республік, до військового вторгнення Росії в Україну в контексті огляду засобів масової інформації та медійного простору загалом. Проаналізовано історичні передумови ставлення чеського і словацького населення до так званого панславізму, що доволі часто перетинався з русофільством, основними ідеями якого були ідея «слов’янського виокремлення» та побудова політичного союзу, ключову роль в якому належала б російській імперії. Також відзначено, що розвиток медійного простору у Чехії і Словаччині багато в чому залежить від приватного бізнесу, потужних фінансових груп, корпорацій, які є власниками засобів масової інформації і багато в чому визначають контекст інформації, що стосується війни в Україні. Інформаційна війна, яка ведеться на телебаченні, у газетах і журналах, таблоїдах Чехії і Словаччини, багато в чому залежить від діяльності наших представників за кордоном – дипломатичних місій, громадських та неурядових організацій, релігійних і культурних осередків, просто активно налаштованих українців, які були змушені залишити свої домівки і зараз перебувають у цих країнах.
Description: https://drive.google.com/file/d/1d0PSgskZ6SzggDzyL4YUuE_wVhu6QPWd/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56849
Appears in Collections:Міжнародний науковий вісник. Випуск 1-2 (27-28) 2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ВІЙНА РОСІЇ.pdf418.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.