Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57239
Title: Наслідки розширення ЄС для транскордонного співробітництва та бізнесу західноукраїнських підприємств за оцінками підприємців
Authors: Ісакова, Ніна
Красовська, Ольга
Грига, Віталій
Велтер, Фрідеріке
Смоллбоун, Девид
Keywords: транскордонне співробітництво, розширення ЄС, розвиток підприємництва
Issue Date: 2007
Publisher: Поліграфцентр "Ліра"
Citation: Наслідки розширення ЄС для транскордонного співробітництва та бізнесу західноукраїнських підприємств за оцінками підприємців / Н. Б. Ісакова, О. В. Красовська, В. Ю. Грига та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), М.І. Пітюлич, М.М. Бойко та ін. – Ужгород : Поліграфцентр "Ліра", 2007. – Спецвип. 22 Ч. 3. – С.48-52. – Бібліогр.:с.52 (4 назви).
Abstract: У статті проаналізовано наслідки розширення ЄС для розвитку бізнесу та прикордонного співро­бітництва малих та середніх підприємств. На основі результатів соціологічних інтерв'ю з влас­никами малих і середніх підприємств у Закарпатській, Волинській і Львівській областях автори доходять висновку, що підприємці по-різному оцінюють вплив розширення ЄС на розвиток бізне­су. Було з'ясовано, що найчастіше негативні наслідки відчувають власники малих підприємств та індивідуальні підприємці, тоді як власники середніх підприємств схильні оцінювати вплив розши­рення ЄС як нейтральний, або позитивний. Серед позитивних ефектів підприємці підкреслюють зростання можливостей доступу до загальноєвропейських ринків. Регіональні органи влади мають створити більш сприятливі умови для розвитку бізнесу найдрібніших учасників транскор­донного співробітництва з метою зменшення негативних наслідків розширення ЄС.
Description: https://drive.google.com/file/d/1m0z-E65XucmmsY010bpodMv-1AyrHCIo/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57239
ISSN: 0869-0782
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ. Серія: Економіка. Спецвипуск - 22, Частина 3 - 2007

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тит. Ек. Спецвип. 22. Ч.ІІІ.pdf151.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.