Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57339
Title: Методика викладання мовознавчих дисциплін у закладах освіти
Authors: Венжинович, Наталія Федорівна
Філак, Ірина Ярославівна
Keywords: Українська мова, мовознавство, професійна комунікація, поведінка особистості, методика, навчально-методичний посібник
Issue Date: 2023
Publisher: Ужгород: Ужгородський національний університет
Citation: Методика викладання мовознавчих дисциплін у закладах освіти : навчально-методичний посібник для здобувачів вищої освіти галузі знань 01 Освіта/Педагогіка спеціальності 014 Середня освіта предметної спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) освітньої програми «Українська мова і література» / Уклад. Н.Ф. Венжинович, І.Я. Філак. Ужгород, 2023. 86 с.
Abstract: Методичний посібник адресований магістрантам, які вивчають дисципліну «Методика викладання мовознавчих дисциплін у закладах освіти» відповідно до навчального плану. Пропонований навчально-методичний посібник допоможе здобувачам освіти готуватися до практичних занять, формувати навички професійної комунікації, удосконалювати культуру педагогічного мовлення, творче мислення, мотивувати й скеровувати поведінку особистості. У методичному посібнику вміщено програму навчальної дисципліни, теми, питання та найважливіший теоретичний матеріал. До кожної з тем подано список літератури.
Description: Магістерська філологічна освіта як в Україні, так і в інших країнах далекого і близького зарубіжжя сьогодні вже не може розвиватися лише в рамках старих парадигм. Вища школа потребує викладача з насамперед розвиненими практикоорієнтованими профільними компетентностями. Йдеться зокрема і про методичну компетентність. Важливе місце в системі магістеріуму посідає мовно-методичний курс. Основна мета курсу – з урахуванням сучасних підходів (особистіснодіяльнісного, аксіологічного, компетентнісного, культурологічного, контекстнорозвивального) допомогти опанувати гуманістичні технології проведення занять з лінгвістичних дисциплін для розвитку мовної особистості. Методика викладання мовознавчих дисциплін у закладах освіти – це педагогічна прикладна наука, що має свій предмет, завдання й методи дослідження. Метою курсу є підготовка магістрів до виконання обов’язків викладача лінгвістичних дисциплін у закладах освіти різних рівнів, зокренма у закладах вищої освіти.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57339
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри української мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
мет комплекс методика – копія.pdf828.78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.