Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57342
Title: Вступ до слов’янської філології
Authors: Філак, Ірина Ярославівна
Keywords: Слов'янська філологія, українська мова, зарубіжна література, навчально-методичний посібник
Issue Date: 2023
Publisher: Ужгород: Ужгородський національний університет; ВІК-У
Citation: Вступ до слов’янської філології: навчально-методичний посібник для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) освітньої програми «Українська мова і література. Зарубіжна література» /Уклад. І.Я.Філак. Ужгород : ВІК-У, 2023. 56 с.
Abstract: Посібник містить робочу програму з навчальної дисципліни «Вступ до слов’янської філології» та методичні рекомендації, необхідні для успішного засвоєння лекційного курсу і підготовки до практичних занять. Представлено завдання для практичних занять, самостійної роботи, питання для підсумкового контролю, словник основних термінів, що допоможе у підготовці майбутніх викладачів мовознавчих дисциплін у закладах освіти.. Для студентів галузі знань 01 Освіта /Педагогіка предметної спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) освітньої програми «Українська мова і література. Зарубіжна література»
Description: Метою вивчення навчальної дисципліни «Вступ до слов’янської філології» на освітній програмі «Українська мова і література. Зарубіжна література» є закласти основи славістичної підготовки, підготувати студентівбакалаврів до вивчення основних філологічних курсів, ознайомити з актуальними проблемами сучасної славістики. Курс передбачає вивчення спорідненості слов'янських мов, питання формування окремих слов'янських етносів, характерних рис матеріальної та духовної культури слов'ян. У ньому подається загальний огляд наукових теорій про прабатьківщину слов'ян та надається увага історії слов'янської філології як науки в рамках слов'янознавства. Курс покликаний підготувати до більш поглибленого вивчення однієї із слов'янських мов. літератури і культури відповідної країни. Завдання курсу “ Вступ до слов’янської філології” – виховання мовної особистості, носія національної духовності, шанувальника рідної та інших слов'янських культур. Такий підхід спрямовує на більш свідоме ставлення студентської молоді до розгляду питань про особливості світогляду, історії, культури, характеру, українців, інших слов'янських народів. У майбутній професійній діяльності, навчаючи рідній мові, такий учитель гідно представить її місце в системі світових, а також у сім’ї слов’янських мов.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57342
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри української мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
методичка зі вступу до слов філ 24.pdf2.29 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.