Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57345
Title: Карпатська Україна: Документи і матеріали. Хроніка подій. Персоналії: У двох томах. Т. 1. Карпатська Україна. Документи і матеріали
Authors: Вегеш, Микола Миколайович
Keywords: Карпатська Україна, документи, хроніка подій, біографії
Issue Date: 2009
Publisher: Ужгород: ВАТ «Видавництво «Закарпаття»
Citation: Карпатська Україна: Документи і матеріали. Хроніка подій. Персоналії: У двох томах. Т. 1. Карпатська Україна. Документи і матеріали / Упорядники: О. Д. Довганич, О. М. Корсун, О. М. Пагіря; редактор Д. М. Федака; Ред. колегія: М. А. Попович (голова), О. Д. Довганич (заст. голови), М. М. Вегеш, М. В. Делеган, В. К. Дрогальчук, О. М. Корсун, І. Ю. Коршинський, О. Ю. Кучерява, О. М. Пагіря, С. Д. Федака. Ужгород: ВАТ «Видавництво «Закарпаття», 2009. 756 с.
Abstract: Документальна книга у двох томах про один із найзагадковіших феноменів українського державотворення - Карпатську Україну, в якій всебічно представлені труди і дні її формування, розбудови та руйнації за умов терористичних актів двох великих європейських держав - Угорщини й Польщі (1938-1939), окупації гортіївською Угорщиною за згодою гітлерівської Німеччини (1939-1944) та входження до складу радянської держави (1944-1946), йде до читача вперше. Тематично двотомник поєднаний з виданнями редколегії обласного тому "Реабілітовані історією" у двох книгах та наступними збірниками - "Криваві тіні Кремлю" (2006), "Тернистий шлях до України..." (2007), "Закарпатські втікачі в СРСР. 1939-1941" (2008). Тут подано найповніший на сьогодні обсяг архівних документів і матеріалів з фондів ГДА СБУ, архіву УСБУ в Закарпатській області, ЦДАВО, ЦДВГО, ДАЗО, архіву ОУН в Києві, Центру досліджень визвольного руху у Львові та окремих московських архівів. Вміщено хроніку подій Карпатської України на основі широкого, відомого нині масиву джерел. З належною повнотою, наскільки це дозволяють доступні нині джерела, охарактеризовано постаті творців Карпатської України.
Type: Text
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57345
ISBN: 966-347-019-4
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20240109_095604.jpg3.65 MBJPEGView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.