Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57670
Title: Курсова робота з сучасної української мови та методики викладання української мови
Authors: Вегеш, Анастасія Іванівна
Лавер, Оксана Володимирівна
Філак, Ірина Ярославівна
Keywords: Курсова робота, методика, українська мова, структура, бібліографія, вимоги
Issue Date: 2023
Publisher: Ужгород: Ужгородський національний університет
Citation: Курсова робота з сучасної української мови та методики викладання української мови. Навчально-методичний посібник для здобувачів вищої освіти галузі знань 01 Освіта / Педагогіка спеціальності 014 Середня освіта предметної спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) освітніх програм «Українська мова і література. Зарубіжна література», «Українська мова і література. Англійська мова і література» / Уклад: Вегеш А.І., Лавер О.В., Філак І.Я. Відп. за випуск Венжинович Н.Ф. Ужгород, 2023. 41 с.
Abstract: Навчально-методичний посібник представляє інформацію, необхідну здобувачеві вищої освіти для якісного виконання курсових робіт. Розглянуто весь процес підготовки курсової роботи – від вибору теми до захисту. Матеріали посібника містять корисні поради щодо збору, аналізу й оброблення інформації; висвітлюють питання структурування курсової роботи, загальних вимог до оформлення, критеріїв оцінювання; пропонують орієнтовні теми для курсових. У додатках подаються зразки оформлення частин курсової роботи та укладання бібліографічного опису в списку джерел та літератури. Видання розраховане на студентів-бакалаврів, усіх, хто цікавиться методикою написання наукових робіт.
Description: Курсова робота – це самостійне навчально-наукове дослідження студента, спрямоване на вивчення конкретної проблеми. Вона виконується з метою закріплення, поглиблення й узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання, їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання, а також для розвитку навичок самостійної науково-пошукової роботи, Курсова робота повинна базуватися на теоретичних і методичних положеннях науки, містити елементи новизни. У ній повинна бути самостійна ідея, а також пропозиції автора щодо ефективного вирішення питання. Курсова робота передбачена навчальним планом вишу й тому є невід’ємною частиною навчального процесу. Написання курсової роботи дає можливість виявити здатність студента самостійно осмислити проблему, критично її дослідити, вміти збирати і систематизувати літературні джерела; застосовувати знання під час розв’язання практичних завдань, формулювати висновки, пропозиції, рекомендації з предмета дослідження.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57670
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри української мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Курсова робота. Методичні рекомендації .pdf903.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.