Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5788
Название: Кінцеві продукти окиснення білків при гострому панкреатиті
Другие названия: Advanced oxidation protein products in acute pancreatitis
Авторы: Чуклін, С.М.
Бігальський, І.Ю.
Гранат, О.Б.
Ключевые слова: гострий панкреатит, оксидаційний стрес, продукти окиснення білків
Дата публикации: 2011
Издательство: Видавництво УжнУ
Библиографическое описание: Чуклін, С. М. Кінцеві продукти окиснення білків при гострому панкреатиті / С. М. Чуклін, І. Ю. Бігальський, О. Б. Гранат // Науковий вісник Ужгородського університету : Вип. 2 (41). – Ужгород: Видавництво УжНУ, 2011. – Вип. 2 (41). – С. 285–289. – Бібліогр.: с. 288 (20 назв).
Серия/номер: Медицина;
Краткий осмотр (реферат): Недостатньо вивченою ланкою гострого панкреатиту є оцінка значущості активації процесів окиснення біл- ків і недостатності антиоксидаційної системи. Метою роботи було визначення концентрації кінцевих проду- ктів окиснення білків у хворих на гострий панкреатит в залежності від тяжкості і термінів захворювання. Рівень АОРР визначався в динаміці у 53 хворих на гострий панкреатит різного ступеня тяжкості. Концен- трацію АОРР у плазмі крові визначали за допомогою фотометричного методу. У хворих на тяжкий гострий панкреатит підвищена концентрація АОРР в плазмі крові. Це корелює з рівнем пероксиду водню. Чут- ливість визначення АОРР для прогнозування деструктивного панкреатиту у першу добу склала 96,4%, специфічність – 100%. При гострому панкреатиті спостерігаються інтенсивні процеси окиснення білків, які відіграють важливу роль у патогенезі захворювання. АОРР може бути потенційним маркером тяжкості пе- ребігу гострого панкреатиту. Ключові слова: гострий панкреатит, оксидаційний стрес, продукти окиснення білків
Understudied part of acute pancreatitis is evaluating the significance of activation of lipid and protein deficiency and inadequate antioxidant system. The focus was on determining the concentration of advanced oxidation protein products in patients with acute pancreatitis, depending on the severity and duration of disease. Level of AOPP determined in dynamics in 53 patients with acute pancreatitis of different severity. AOPP concentration in plasma was determined by photometric assay. In severe acute pancreatitis patients concentration of AOPP increased in plasma. This correlates with the level of hydrogen peroxide. Sensitivity determination of AOPP to predict severe acute pancreatitis was 96,4%, specificity – 100%. In acute pancreatitis observed intensive oxidation proteins processes that play an important role in the pathogenesis of the disease. AOPP can be a potential marker of the severity of acute pancreatitis. Key words: acute pancreatitis, oxidative stress, oxidation protein products
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5788
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 2 (41) - 2011

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
КІНЦЕВІ ПРОДУКТИ ОКИСНЕННЯ БІЛКІВ ПРИ ГОСТРОМУ ПАНКРЕАТИТІ.pdf436.62 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.