Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/58432
Title: Вступ до мовознавства
Authors: Дацьо, Тарас Омелянович
Швед, Емілія Василівна
Яцків, Олександра Миколаївна
Issue Date: 2024
Publisher: УжНУ «Говерла»
Citation: Вступ до мовознавства : методичні розробки для студентів факультету іноземної філології. / укл. ст. викл. Т. Дацьо, доц. Е. Швед., ст. викл. О. Яцків; рец. : А. Кікало. – Ужгород : УжНУ, 2024. – 32 с.
Abstract: Завдання пропонованих “Методичних розробок” – полегшити студенту факультету іноземної філології засвоєння предмету «Вступ до мовознавства». У методичній розробці пропонується студентам план лекційних та практичних занять, план самостійної роботи, список питань, винесених на залік, короткий словник мовознавчих термінів, а також список рекомендованої літератури. Навчальним планом факультету для опанування курсу «Вступ до мовознавства» відведено: 24 годин на лекції, 20 годин на семінари та 46 години на самостійну роботу. Дисципліна викладається на 1 курсі (перший семестр) і завершується складанням заліку. Курс містить 3 залікові кредити ЄКТС. Структура дисципліни містить 2 модулі. Теоретично-практичний курс «Вступ до мовознавства» є обов'язковим для філологічних спеціальностей пропедевтичним курсом, що належить до циклу мовознавчих дисциплін, передбачених навчальними програмами лінгвістів. Курс передбачає ознайомлення із мовознавством як наукою, інформує про виникнення, походження, сутність мови, як явища людської культури, допомагає усвідомити системність мови, її структуру, засвоїти основні поняття та терміни.
Description: Затверджено на засіданні кафедри романських мов та зарубіжної літератури, протокол № 5 від 24.01.24 р. Затверджено Вченою радою факультету іноземної філології Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет», протокол № 1 від 25.01.24 р.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/58432
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри романських мов та зарубіжної літератури

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методичка-вступ-мовоз-24.pdf334.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.