Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/58435
Title: Латинська мова
Authors: Яцків, Олександра Миколаївна
Issue Date: 2008
Citation: Яцків О. М. Латинська мова : методичні розробки з латинської мови для студентів-заочників факультету романо-германської філології / укл. О. Яцків; рец. : О. В. Барбіл. – Ужгород, 2008. – 21 с.
Abstract: Завдання пропонованих “Методичних розробок” – полегшити студенту заочного відділення факультету романо-германської філології засвоєння предмету “Латинська мова”. Навчальним планом факультету для опанування латинської мови на заочному відділенні відведено – 26 годин. Ця дисципліна викладається в 1-му семестрі на 1 курсі й завершується складанням іспиту. Мета вивчення навчальної дисципліни – розкрити студентам фонематичну систему, граматичну будову, основний лексичний склад латинської мови, її великий вплив на формування й становлення сучасних романських й германських мов, передовсім на їх наукову термінологію. Кінцеві цілі: забезпечити свідоме засвоєння студентами багатьох лінґвальних і екстралінґвальних (літературознавчих, історичних, філософських, суспільних і т.д.) фактів і явищ, які наявні у французькій, румунській, англійській, німецькій та інших мовах, і є предметом теоретичного вивчення вступу до мовознавства, загального мовознавства, вступу до літературознавства, теорії літератури, філософії, логіки, психології, історії, соціології, культури тощо. У методичній розробці пропонується студентам короткий виклад історії латинської мови, тематичний план практичних занять, тексти для перекладу, список латинських крилатих висловів, студентський гімн “Gaudeamus”, список питань, винесених на іспит, перелік практичних навичок, критерії оцінювання знань з латинської мови, а також список рекомендованої літератури. Для перекладу латинських текстів на рідну мову студентові доведеться шукати незнайомі слова в словнику, а для цього необхідно передусім знати латинський алфавіт, який також пропонується в розробці.
Description: Рекомендовано до друку Вченою радою факультету романо-германської філології Ужгородського національного університету, протокол № 2 від 30.10.08 р.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/58435
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри романських мов та зарубіжної літератури

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Метод-вказ-РГФ.pdf460.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.