Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/58677
Title: Доступність об’єктів туристичної інфраструктури в закарпатській області (на основі соціологічного зрізу)
Other Titles: ACCESSIBILITY OF TOURIST OBJECTS INFRASTRUCTURE IN THE TRANSCARPATHIAN REGION (ON THE BASIS OF SOCIOLOGICAL RESEARCH)
Authors: Рюль, Вікторія Олександрівна
Варга, Наталія Іллівна
Keywords: доступність; особи з інвалідністю; об’єкти туристичної інфраструктури.
Issue Date: 2021
Publisher: Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота»
Citation: Рюль В. О., Варга Н.І. Доступність об’єктів туристичної інфраструктури в закарпатській області (на основі соціологічного зрізу) Науковий вісник УжНУ Серія: Педагогіка. Соціальна робота Випуск 1(48), 2021.С59-63
Series/Report no.: Випуск;1(48)
Abstract: Розвиток всіх сфер життєдіяльності призводить до формування нових викликів доступності (фізичної, соціальної, інформаційної та ін.), які стоять перед людьми, зокрема особами з інвалідністю. Враховуючи розвиток туристичної сфери в Закарпатті актуальності набуває дослідження питань доступності цього середовища для осіб з інвалідністю. Метою статті є представити соціологічний зріз питання доступності об’єктів туристичної інфраструктури в Закарпатській області. Для досягнення поставленої мети було обрано та використано наступні методи дослідження: аналіз наукових джерел щодо стану представленої проблеми; представлення результатів соціологічного дослідження «Ліси для суспільства – ліси без бар’єрів». Результатом аналізу стало визначення основних проблем в питаннях доступності середовища туризму та доцільності застосування механізмів (фінансових, інформаційних) у покращенні можливостей відвідування особами з інвалідністю цих об’єктів. Встановлено, що головною перешкодою, яка заважає відвідувати ліс для всіх вікових категорій опитаних, є їх обмежені можливості та неприбраний захаращений ліс. Важливим стає врахування іноземного досвіду у забезпеченні туристичної сфери сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями для покращення можливостей відвідувати туристичні об’єкти.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/58677
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри соціології і соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
234901-Текст статті-537189-1-10-20210620.pdf1.27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.