Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/58728
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПетросова, Валентина Іванівна-
dc.contributor.authorНіколайчук - Малеш, М. В.-
dc.date.accessioned2024-02-15T08:35:03Z-
dc.date.available2024-02-15T08:35:03Z-
dc.date.issued2005-
dc.identifier.citationПетросова, В. І. Мікробіота бактеріального забруднення харчових продуктів / В. І. Петросова, М. В. Ніколайчук-Малеш // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія; збірник наукових праць / редкол.: В.І. Ніколайчук (гол. ред.), В.А. Заяць та ін. – Ужгород : УжНУ, 2005. – Вип. 16. – С. 114-115. – Бібліогр.: с. 115 (8 назв). – Рез. укр., англuk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/58728-
dc.descriptionhttps://drive.google.com/file/d/1eiMPrON6s8z20o00G8zyWVVRCUaxgacZ/view?usp=sharinguk
dc.description.abstractДосліджено 654 проби харчових продуктів, у тому числі 145 м'ясних, 96 рибних, 207 молочних і 206 взірців фруктів та овочів. Дослідження взірців різних харчових продуктів дозволило константувати присутність патогенних мікроорганізмів в 9,2% npoбах. Умовно-патогенні представники родини ентеробактерій виявлені 18, 7 % випадків. Отримані результати ще раз привертають увагу до питання про необхідність розробки, критеріїв оцінки епідеміологічної небезпеки рівня контамінації харчових продуктів умовно патогенними мікроорганізмами.uk
dc.description.abstractТhе results of the investigation of 654 samples of food products for pathogenic and opportunistic bacteria are presented. Among them there were 145 meat, 96 fish, 207 milk and 206 vegetable and fruit samples. Pathogenic hacteria were isolated іn 98,2 % samples, opportunistic bacteria іn 18, 7 % Тhе opportunistic bacteria isolated from food products possessed multiple drug resistance which was determined bу R-plasmids іn 54,2% Тhе authors сІаіm that the criteria should bе elaborated for theestimation of epidemic hazard values of the opportunistic bacteria content іn food productsuk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУuk
dc.relation.ispartofseriesБіологія;-
dc.subjectентеробахтеріїuk
dc.subjectхарчові продуктиuk
dc.subjectумовно патогенні мікроорганізмиuk
dc.titleМікробіота бактеріального забруднення харчових продуктівuk
dc.title.alternativeMicrodiota оf bacterial contamination оf food productsuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 16 - 2005

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титулка..pdf285.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.