Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59288
Title: РЕЗУЛЬТАТИ КЛІНІЧНОГО ЗАСТОСУВАННЯ ЛЕРКАНІДИПІНУ У ХВОРИХ НА АРТЕРІАЛЬНУ ГІПЕРТЕНЗІЮ, АСОЦІЙОВАНУ З ІШЕМІЧНОЮ ХВОРОБОЮ СЕРЦЯ
Authors: Устич, Олена Василівна
Бичко, Михайло Васильович
Рішко, Микола Васильович
Когутич, Іван Іванович
Keywords: лерканідипін, артеріальна гіпертензія, гіпертрофія, стенокардія, порогове навантаження, центральна гемодинаміка, діастолічна дисфункція
Issue Date: 30-Jun-2023
Publisher: Collection of scientific papers "Scientia"
Citation: Устич О.В.,Бичко М.В., Рішко М.В.,Когутич І.І.Collection of scientific papers «Scientia»:Papers of participants of the IV International multidisciplinary scientific and theoretical conference «Science of XXI century: development, main theories and achievements», Helsinki, Republic of Finland, June 30, 2023, Helsinki, 2023. P.171-176.
Abstract: В цьому дослідженні показана висока клінічна ефективність застосування лерканідипіну у пацієнтів з артеріальною гіпертензією асоційованою із ішемічною хворобою серця. Клінічна ефективність пов’язана з позитивними змінами гемодинаміки, і виражалась в нормалізації показників діастолітичної функції лівого шлуночку, що опосередковано свідчить про зменшення кінцево-діастолічного тиску.
Description: Лерканідипіну властива висока клінічна ефективність і безпечність, що робить його препаратом вибору в лікуванні низькоренінвмістних артеріальних гіпертензій в поєднанні з ішемічною хворобою серця. 2.Висока клінічна ефективність лерканідипіну зумовлена позитивними змінами гемодинаміки, що виражаються в нормалізації показників діастолічної функції ЛШ. Ці зміни виражаються у зменшенні переднавантаження, а також опосередковано свідчать про зменшення кінцево-діастолічного тиску ЛШ. 3. Застосування терапії хворих на АГ асоційованою із ІХС лерканідипіном у пацієнтів високого ризику значно зменшує ризик кардіоваскулярних ускладнень.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59288
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри госпітальної терапії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Хельсінкі 2023.pdf314.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.