Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59406
Title: Комунікативний та культурний аспект доброчесності в академічному середовищі
Authors: Вегеш, Ігор Миколайович
Keywords: Політична наука, інформаційне суспільство, свобода людини, віртуальне суспільство, віртуалізація, прогрес
Issue Date: 2023
Publisher: Львів – Торунь: Liha-Pres
Citation: Вегеш І.М. Комунікативний та культурний аспект доброчесності в академічному середовищі. Академічна доброчесність, відкрита наука та штучний інтелект: як створити доброчесне освітнє середовище: збірник есе програми підвищення кваліфікації / упорядники: А. Артюхов, М. Віхляєв, Ю. Волк. 18 вересня – 18 жовтня 2023 року. Львів – Торунь: Liha-Pres, 2023. С. 89–90.
Abstract: Ця книга є збірником есе учасників програми підвищення кваліфікації «Академічна доброчесність, відкрита наука та штучний інтелект: як створити доброчесне освітнє середовище». Вона буде корисна усім зацікавленим в дослідженні феномену академічної доброчесності в освітній і науковій діяльності закладів освіти і наукових установ.
Description: Створення доброчесного академічного середовища є однією із базових умов як для ефективного функціонування закладів вищої освіти, так і для становлення та розвитку науковця. Неможливо підготувати висококваліфікованого фахівця в тій чи іншій галузі знань без врахування ключових вимог доброчесності. Українське освітньо-наукове середовище, попри значні зрушення останніх років, все ще потерпає від багатьох проблем, пов’язаних із академічною недоброчесністю. Нинішній етап в розвитку української науки та освіти можна охарактеризувати як переломний, оскільки відбувається зміна парадигми у сприйнятті відповідальності вченого за продукти своєї праці та за підготовку ним якісних кадрів. Відмежувати вільну науку від цієї відповідальності неможливо, як неможливо відокремити якість та доброчесність у сучасному навчальному процесі.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59406
ISBN: 978-966-397-345-6
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник есе advanced_training_academ.integr.pdf4.03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.