Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59408
Title: Свобода людини в контексті віртуалізації суспільства: виклики та загрози
Authors: Вегеш, Ігор Миколайович
Keywords: політична наука, інформаційне суспільство, свобода людини, прогрес
Issue Date: 2023
Publisher: Одеса: Видавничий дім «Гельветика»
Citation: Вегеш І.М. Свобода людини в контексті віртуалізації суспільства: виклики та загрози. Філософські студії в контексті постсучасних знань: теорія, методологія, методика: матеріали всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації, 31 липня – 10 вересня 2023 року. Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2023. С. 12–14.
Abstract: У збірнику представлено матеріали всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Філософські студії в контексті постсучасних знань: теорія, методологія, методика» (31 липня – 10 вересня 2023 року).
Description: З часу публікації праці Е. Фромма «Втеча від свободи» минуло вже більше вісімдесяти років, але дилема, яка в ній була означена, не втрачає своєї гостроти та актуальності по сьогоднішній день. Наскільки людина здатна дати собі раду із тим обсягом свободи, який у неї є на сучасному етапі розвитку цивілізації? Що стається з людиною, коли вона не може впоратися з власною свободою? Звичайно, за ці 80 років світ кардинально змінився, але проблема свободи та відповідальності за неї, за свої вільні дії (а також страх, що пов'язаний із цією відповідальністю), не втрачає своєї ваги і в електронну добу. Інформаційне суспільство, цифрова цивілізація, в силу об‟єктивних умов власного становлення, постійно реанімують цю стару проблему, забарвлюючи її нашаруваннями та смислами сьогодення. Конформізм та «масовізація», на жаль, не перестали бути викликами у ХХІ столітті, адже дуже часто ті принципи, які діють у соціальному просторі, переносяться і на цифровий. Звісно, під впливом новітніх технологій з'являються нові специфічні риси у процесу масовізації, але ключове при цьому залишається незмінним. Дещо навіть ще більше поглиблюється
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59408
ISBN: 978-617-554-169-2
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Макет advanced_training_CUSPU_ped.pdf1.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.