Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59429
Title: Реалізація контролінгу в бізнесі інформаційних технологій
Authors: Молнар, Олександр Сергійович
Колодійчук, Анатолій Володимирович
Кушнір, Юрій Борисович
Keywords: підприємство, торговельний бізнес, торговельні мережі, товар, послуги, ринок, інформація, інноваційні технології, конкурентоспроможність, ефективність
Issue Date: 2023
Citation: Молнар О.С., Колодійчук А.В., Кушнір Ю.Б. Реалізація контролінгу в бізнесі інформаційних технологій. Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Економіка. 2023. Вип. 1 (61). С. 13–16.
Series/Report no.: Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Економіка;
Abstract: Характерною рисою розвитку сучасного суспільства є інтенсивна інформатизація. На сьогодні одним із основних напрямів удосконалення системи управління торговельними мережами є впровадження інформаційних технологій. У статті окреслені головні тенденції розвитку вітчизняного торговельного бізнесу. Визначені проблеми управління суб’єктами торговельного бізнесу. Наведені функції контролінгу, що реалізовані у вітчизняних торговельних мережах. Розглянуті основні інформаційні джерела, які поширюють напрацювання та досвід функціонування контролінгу на підприємствах торговельного бізнесу. Визначені основні недоліки існуючих систем контролінгу. На сучасному етапі контролінг в управлінні вітчизняними суб’єктами торговельного бізнесу, в тому числі і торговельними мережами, є не досить поширеним явищем. Існуючі системи контролінгу неспроможні в повній мірі забезпечити високу ефективність управлінської діяльності, внаслідок наявності значних недоліків в організації функціонування контролінгового механізму. В таких умовах, на сьогодні є досить актуальним завданням впровадження контролінгу в управління вітчизняними мережами.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59429
Appears in Collections:500Наукові публікації кафедри економіки, підприємництва та торгівлі

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
278.pdf374.18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.