Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59586
Title: БІОЛОГІЧНА ПРОДУКТИВНІСТЬ БУКОВИХ НАСАДЖЕНЬ В НАЙПОШИРЕНІШИХ ТИПАХ ЛІСОРОСЛИННИХ УМОВ МІЖГІРСЬКОЇ ФІЛІЇ ДП «ЛІСИ УКРАЇНИ»
Other Titles: BIOLOGICAL PRODUCTIVITY OF BEECH PLANTATIONS IN THE MOST COMMON TYPES OF FOREST VEGETATION CONDITIONS OF THE MIZHHIRYA BRANCH OF THE STATE ENTERPRISE "FORESTS OF UKRAINE"
Authors: Габор, В.Ю.
Keywords: букові насадження, біологічна продуктивність, фітомаса
Issue Date: 2023
Publisher: УжНУ «Говерла»
Abstract: У вологій чистій субучині фактичний запас букових насаджень на відповідній території складає 82,7 % від їх максимально можливого потенційного запасу. Це вказує на наявність можливості підвищення продуктивності цих деревостанів шляхом оптимізації використання ресурсів. Найнижчий рівень використання лісотипологічного потенціалу спостерігається у групі деревостанів віку 6-10 років, а також у деревостанах віку 171-180 років. Найбільш високими показниками характеризуються насадження, що знаходяться у віковому діапазоні 71-80 років та 81-90 років. Загальна втрата депонованого вуглецю збільшується від молодняків до перестійних насаджень, що може бути пов'язане з різними показниками фітомаси та росту дерев.
Type: Text
Publication type: Тези до студентської статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59586
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри лісівництва

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Habor V.pdf357.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.