Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60049
Title: Курсова робота з прикладного українського мовознавства
Authors: Вегеш, Анастасія Іванівна
Лавер, Оксана Володимирівна
Філак, Ірина Ярославівна
Keywords: Курсова робота, українська мова, структура, бібліографія, вимоги
Issue Date: 2024
Publisher: Ужгород: Ужгородський національний університет
Citation: Курсова робота з прикладного українського мовознавства. Навчально-методичний посібник для здобувачів вищої освіти галузі знань 03 Гуманітарні науки 035 Філологія предметної спеціальності 035.01 Українська мова та література освітньо-професійної програми «Українська мова та література. Літературна творчість. Документознавство та інформаційна діяльність» / Укладачі: Вегеш А.І., Лавер О.В., Філак І.Я. Відп. за випуск Венжинович Н.Ф. Ужгород, 2024. 39 с.
Abstract: Навчально-методичний посібник представляє інформацію, необхідну здобувачеві вищої освіти для якісного виконання курсових робіт. Розглянуто весь процес підготовки курсової роботи – від вибору теми до захисту. Матеріали посібника містять корисні поради щодо збору, аналізу й оброблення інформації; висвітлюють питання структурування курсової роботи, загальних вимог до оформлення, критеріїв оцінювання; пропонують орієнтовні теми для курсових. У додатках подаються зразки оформлення частин курсової роботи та укладання бібліографічного опису в списку джерел та літератури. Видання розраховане на студентів-бакалаврів, усіх, хто цікавиться методикою написання наукових робіт.
Description: В умовах переходу закладів вищої освіти на европейські стандарти особливої ваги набуває проблема формування компетентнісного, творчого викладача. Кредитно-модульна накопичувальна система навчання передбачає оптимiзацiю освiтнього процесу, посилення уваги до самостiйної роботи здобувачів освіти, їх самовизначення, саморозвитку, самовдосконалення, дозволяє iндивiдуалiзувати та диференцiювати знання, забезпечити якiсть пiдготовки бакалаврів до мiжнародних стандартiв. Сучасна освiтньо-професiйна програма об’єднує однаковi за обсягом складовi – освiтню й науково-дослiдницьку. Курсова робота у вищiй школi передбачає досягнення одночасно як навчальної, так i дослiдницької мети, тому автор роботи, з одного боку, повинен продемонструвати повноту засвоєння навчального матерiалу, широту ознайомлення з лiтературою з певної проблеми, а з другого – виявити вмiння аналiзувати конкретнi лiнгводидактичнi факти, узагальнювати їх i робити обґрунтованi та правильнi висновки. Самостiйна науково-дослiдна робота покликана виявити нахили та науковi зацiкавлення, виробити в студентів умiння працювати з лiтературою, формувати i вдосконалювати дослiдницькi навички, допомагати закрiпити та практично використати знання в майбутньому. Курсова робота – це самостійне навчально-наукове дослідження студента, спрямоване на вивчення конкретної проблеми. Вона виконується з метою закріплення, поглиблення й узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання, їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання, а також для розвитку навичок самостійної науково-пошукової роботи.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60049
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри української мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Курсова робота. Методичні рекомендації_15.03.2024.pdf894.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.