Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60481
Title: До питання створення сім’ї за законодавством України та країн – членів ЄС.
Authors: Ревуцька, Ірина Емілівна
Keywords: Монографія присвячена дослідженню оцінки стану наукової розробки питання правових підстав створення сім’ї за законодавством України та країн-членів ЄС; дослідження становлення та розвитку правового регулювання підстав створення сім’ї за законодавством України та країн-членів ЄС; характеристика поняття сім’ї в законодавстві України та країн- членів ЄС; визначення поняття правових підстав створення сім’ї; характеристика видів правових підстав створення сім’ї та здійснення їх класифікації; дослідження особливостей шлюбу як підстави створення сім’ї за законодавством України та країн-членів ЄС; характеристика зареєстрованого партнерства як підстави створення сім’ї за законодавством країн-членів ЄС та визначення перспектив його запровадження в Україні; дослідження фактичних шлюбних відносин як правової підстави створення сім’ї за законодавством України та країн-членів ЄС.
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ РІК-У
Citation: Булеца С.Б., Ревуцька І.Е. До питання створення сім’ї за законодавством України та країн – членів ЄС. 188С
Abstract: Значення сім’ї в житті кожної людини, існуванні суспільства та держави важко переоцінити. Для людини сім’я є невичерпним джерелом любові, поваги та підтримки. Без сім’ї людина у переважній більшості випадків почувається некомфортно, часто втрачаючи почуття безпеки. Саме в сім’ї закладаються такі важливі для існування людини в суспільстві речі як основи моральності, духовності та терпимості, і тому здорова, міцна сім’я є запорукою стабільності та процвітання будь-якої держави. Будучи соціальною спільнотою, в усіх цивілізаціях сім’я є найважливішим елементом глобального розвію. Забезпечуючи стабільність та розвиток суспільства, вона сприяє піднесенню самої держави. Саме тому ідеологія пріоритету сім’ї, її цінність для життя і розвитку людини, суспільства та держави закріплена в багатьох нормативних актах.
Description: При написанні монографічного дослідження зроблено спробу якомога ретельніше опрацювати проблематику створення сім’ї як в Україні так і в країнах- членах ЄС, зокрема дати поняття та зробити кваліфікацію підставам створення сім’ї, досліджено особливості шлюбу як підстави створення сім’ї та дано характеристику зареєстрованому партнерству як правовій підставі створення сім’ї за законодавством України та країн-членів ЄС.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60481
ISBN: 978-617-7692-86-6
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
До питання створення.pdf1.84 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.