Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60606
Title: Проблемні питання кваліфікації геноциду в контексті російсько-української війни
Authors: Андрушко, Андрій Васильович
Keywords: кримінальні правопорушення проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку; геноцид; кримінально-правова кваліфікація; Римський статут Міжнародного кримінального суду; міжнародне кримінальне право; злочин агресії; російсько-українська війна.
Issue Date: 2024
Publisher: Київ: Алерта
Citation: Андрушко А.В. Проблемні питання кваліфікації геноциду в контексті російсько-української війни // Законодавчі аспекти протидії особливо небезпечним злочинам в Україні. Матеріали міжнародного науково-практичного круглого столу 14-15 березня 2024 року, м. Київ. – Київ: Алерта, 2024. – С. 13–18.
Abstract: Проаналізовано проблемні питання кваліфікації геноциду в контексті російсько-української війни. Зроблено висновок, що повномасштабна війна російської федерації проти України має геноцидальний характер. Звернуто увагу на те, що нинішня редакція статті 442 КК України, яка передбачає відповідальність за геноцид, не повною мірою відповідає положенням статті 2 Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього і статті 6 Римського статуту Міжнародного кримінального суду.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60606
ISBN: 978-617-566-825-2
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри кримінального права та процесу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.