Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60946
Title: Вибори показали зростання соціальних мереж у виборчій кампанії та можливості впливу «віртуальних» партій на результат голосування
Authors: Остапець, Юрій Олександрович
Keywords: Україна, партійна система, парламентські вибори 2019 року, місцеві вибори 2020 року, регіональні партії, соціально-політичні розмежування, «політична франшиза».
Issue Date: 2020
Publisher: Київ:Центр Разумкова
Citation: Остапець Ю. Вибори показали зростання соціальних мереж у виборчій кампанії та можливості впливу «віртуальних» партій на результат голосування (Інтерв'ю). Національна безпека і оборона (Партійна система України після 2019 року: ключові особливості та перспективи розвитку). 2020. № 3-4. С. 94–97.
Abstract: Охарактеризовано зміни, які відбулися в партійній системі України після Революції Гідності. Зазначено, що парламентські вибори 2014 р. і 2019 р. істотно змінили акторну структуру та конфігурацію партійної системи України. Зміни були настільки кар¬динальними, що в експертному середовищі заговорили про «другу» українську партійну систему. До Верховної Ради України про¬йшли п’ять нових партій з шести («Народний фронт», «Блок Петра Порошенка», «Опозиційний блок», «Об’єднання «Самопоміч»», Радикальна партія Олега Ляшка), які подолали виборчий бар’єр, а у 2019 р. – чотири з п’яти («Слуга Народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська Солідарність», «Голос»). Акцентовано, що більшість суб’єктів виборчого про¬цесу, за винятком ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», Радикальної партії Олега Ляшка, партії «Опозиційний блок», практично не мали організаційних структур у регіонах, і відтак були віртуальними структурами, які здійснювали агітаційну роботу за допомогою політичної реклами в засобах масової комунікації та соціальних мережах. Таким чином, вибори показали зростання ролі соціальних мереж у виборчій кампанії та можливості впливу «віртуальних» партій на результат голосування. Вказану тенденцію можна назвати тенденцією до «віртуалізації» української партійної системи.
Type: Text
Publication type: Інша текстова публікація
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60946
ISSN: 2410-7336
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Остапець Ю. Партійна система України 2014-2020.pdf16.72 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.