Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61122
Title: Інтеграційні підходи як передумова розвитку агротуризму в межах сільських територій
Other Titles: Integrative approaches as a prerequisite for the development of agro-tourism within rural areas
Authors: Газуда, Леся Михайлівна
Індус, Катерина Петрівна
Волощук, Надія Юріївна
Keywords: інтеграційні підходи, передумови розвитку, аграрне господарювання, розвиток агротуризму, сільські території, органічна продукція, integration approaches, prerequisites for development, agricultural management, development of agritourism, rural areas, organic products
Issue Date: 2023
Citation: Газуда Л. М., Індус К. П., Волощук Н. Ю. Інтеграційні підходи як передумова розвитку агротуризму в межах сільських територій. Економіка: регіональний розвиток та інновації. 2023. Вип.1-2. С. 18–22.
Series/Report no.: Економіка: регіональний розвиток та інновації;
Abstract: У статті розглянуто особливості процесу поєднання інтересів аграрного господарюван- ня і розвитку туристичної сфери. Наголошено на тому, що агротуризм, як вид сільського туризму зосереджується на територіях сільської місцевості, має відпочинково-дозвіллєвий характер, і може успішно функціонувати на базі окремо взятого фермерського господар- ства, агрокластерного утворення, сільської садиби, гостинного двору тощо. Відмічено, що сфера агротуризму є специфічним видом туризму, де поєднуються як еко-, зелений та інші види туризму в межах територій сільської місцевості. Дослідженням підтверджено, що актуалізація розвитку агротуризму пов’язана з сучасними тенденціями і формуванням споживчого попиту на агротуристичні послуги. Окреслено необхідність побудови інтегра- ційного підходу до забезпечення розвитку і функціонування агротуристичних об’єднань, як формування нових видів підприємницької діяльності в межах сільських територій. Об- ґрунтовано доцільність зазначеного поєднання, оскільки у спільності і взаємозумовлені ін- тересів можна в результаті досягти синергії, тобто синергічного ефекту, який досягається тільки у взаємодії різноаспектних компонентів кожного з видів туризму. Розвиток сфери агротуризму уможливлює процес розширеного відтворення територій сільської місцевості, в значній мірі сприяє прибутковості агротуристичних господарств в цілому, й інших видів економічної діяльності в межах зазначених територій, зокрема. В зазначеному контексті зу- мовлюється необхідність аграрного господарювання за новими технологіями виробництва органічної продовольчої продукції, що може бути затребуваним на ринку туристичних по- слуг і сприятиме подальшому перспективному розвитку агротуристиної сфери.
The article examines the peculiarities of the process of combining the interests of agricultural management and the development of the tourism sector. It has been emphasized that agrotourism, as a type of rural tourism, focuses on the territories of rural areas, has a recreational and leisure character, and can successfully function on the basis of a separate farm, agrocluster formation, country estate, guest house, etc. It has been noted that the field of agrotourism is a specific type of tourism, which combines both eco-, green and other types of tourism within the boundaries of rural areas. Research has confirmed that the actualization of the development of agritourism is connected with modern trends and the formation of consumer demand for agritourism services. The need to build an integration approach to ensuring the development and functioning of agrotourism associations, as the formation of new types of entrepreneurial activity within rural areas, has been outlined. The expediency of the mentioned combination has been substantiated, since in the commonality and interdependence of interests it is possible to achieve synergy as a result, that is, a synergistic effect that is achieved only in the interaction of various aspects of each type of tourism. The development of the field of agritourism enables the process of expanded reproduction of rural areas, significantly contributes to the profitability of agrotourism farms in general, and other types of economic activity within the specified territories, in particular. In this context, the need for agricultural management based on new technologies for the production of organic food products has been determined, which may be in demand on the market of tourist services and will contribute to the further prospective development of the agro-tourism sector.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61122
Appears in Collections:500Наукові публікації кафедри економіки, підприємництва та торгівлі

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2-Article.pdf626.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.