Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61492
Title: Габсбурзька церква: Мукачівська греко-католицька єпархія в австрійську добу (1771 - 1918)
Authors: Кічера, Віктор Васильович
Фенич, Володимир Іванович
Штерр, Діана
Issue Date: 2018
Publisher: Вид-во В. Падяка
Citation: Габсбурзька церква: Мукачівська греко-католицька єпархія в австрійську добу (1771 - 1918) / В. Кічера, В. Фенич, Д. Штерр. – Ужгород : Вид-во В. Падяка, 2018. – 168 с.: іл.
Abstract: До пропонованого науково-довідкового видання ввійшли матеріали Віденського проекту «Bischofslexikon» та «Frintaneum» (регіональний керівник від двох Греко-католицьких церковних провінцій в Україні – Львівської архідіоцезії та Мукачівської діоцезії – проф. Олег Турій), над яким колектив авторів у складі співробітників Науково-дослідного центру історично-релігійних студій «ЛОГОС» ДВНЗ «УжНУ» Володимира Фенича, Віктора Кічери та Діани Штерр працював у 2012–2015 рр. Аналогічно до його віденського аналогу, в дане видання, окрім передмови, ввійшли матеріали з історії Мукачівської греко-католицької єпархії австрійської доби (1771–1918), біографії восьми єпископів Мукачівської греко-католицької єпархії (Іоана Брадача, Андрея Бачинського, Олексія Повчія, Василя Поповича, Стефана Панковича, Іоана Ковача де Пастелія, Юлія Фірцака та Антонія Паппа) та близько 20-ти біографій вихованців віденських богословських закладів, що походили з Мукачівської єпархії, а також декілька додатків. Оскільки Мукачівська греко-католицька єпархія була остаточно канонічно створена Апостольською Столицею (під тиском Відня) та легалізована на Віденському синоді унітських єпископів Угорщини у 1770-х рр., це модерне творіння Габсбургів справедливо буде вважати Габсбурзькою церквою.
Description: Рекомендовано до друку Вченою радою історичного факультету, протокол № 11 від 30 червня 2015 р. та Науково-дослідним центром історично-релігійних студій «Логос» ДВНЗ «Ужгородський національний університет» від 28 грудня 2017 р., протокол № 2.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61492
ISSN: 978-966-387-117-2
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри модерної історії України та зарубіжних країн

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
GABSBURG-cirkva ukr.pdf1.87 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.