Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/619
Title: | Розуміння Тараса Шевченка сучасною Україною |
Other Titles: | The understanding of Taras Shevchenko by Ukraine today |
Authors: | Бача, Юрій Андрійович |
Keywords: | Т. Шевченко, геніальність, сучасне розуміння, українська інтелігенція |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Видавництво УжНУ "Говерла" |
Citation: | Бача, Ю. Розуміння Тараса Шевченка сучасною Україною [Текст] / Ю. Бача // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Філологія. Соціальні комунікації / ред. кол. Г.В. Шумицька (голова). – Ужгород: Говерла, 2014. – Вип. 1 (31) : (Збірник укладено за матеріалами Міжнародної наук.конференції "Т.Шевченко-володар у царстві духа"(25-26 лютого 2014 року,Ужгород) присвяч. 200-літтю від дня народження Т. Шевченка). – С. 21–24. |
Series/Report no.: | Філологія. Соціальні комунікації; |
Abstract: | У статті висвітлюється стан сприйняття постаті Т. Шевченка в сучасній Україні, аналізується офіційне визнання геніальності автора «Кобзаря» на різних етапах історичного розвитку та його роль у формуванні національної самосвідомості українців. Ключові слова: Т. Шевченко, геніальність, сучасне розуміння, українська інтелігенція. |
Description: | The article highlights the situation of perception of T. Shevchenko in contemporary Ukraine, analyzes the official recognition of “Kobzar”author’s genius during different levels of historical development and his role in the formation of national selfconsciousness of Ukrainians. Key words: T. Shevchenko, genius, contemporary understanding, Ukrainian intelligentsia. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/619 |
Appears in Collections: | Наукові вісники УжНУ Серія: Філологія. Соціальні комунікації Випуск 1(31) - 2014 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
РОЗУМІННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА СУЧАСНОЮ УКРАЇНОЮ.pdf | 159.6 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.