Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62160
Title: Екотуристична атрактивність регіонального ландшафтного парку «Притисянський»
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Дубіс, Лідія Францівна
Keywords: Туризм та рекреація, Ключові слова: екотуризм, природоохоронні території, туристичні атракції, рослинні та тваринні біотопи.
Issue Date: 2024
Publisher: Київ, Альфа-ПІК
Citation: Габчак Н., Дубіс Л. Екотуристична атрактивність регіонального ландшафтного парку «Притисянський». Журнал «Географія та туризм» Наук. зб. /Гол.ред. Запотоцький С.П. та ін. – К: Альфа – ПІК, 2024. – Вип. 74. – Київ, 2024. – С.20-26.
Abstract: Мета. Метою статті є науково-практичні дослідження можливостей використання екотуристичної атрактивності в межаж регіонального ландшафтного парку «Притисянський» (Далі – РЛП) Закарпатської області. Методика. Дослідження базується на інтеграції основі наукових підходів до дослідження різних аспектів розвитку екотуристичної атрактивності на регіональному рівні. Основними методами дослідження є порівняльно-географічний, статистичний, описовий та аналітичний. Результати. Проаналізовано низку праць вітчизняних вчених, законодавчих, нормативно-правових та програмних документів, що регулюють туристичний рух в межах природоохоронних територій.
Description: Розкрито суть туристичної атрактивності території дослідження, можливостей розвитку екологічного туризму, передумов функціонування екотуристичної інфраструктури на регіональному рівні. Доведено, що атрактивність це – туристська привабливість території, яка формується передусім за наявності природних та історико-культурних об’єктів. Проаналізовано перспективу використання туристичних атракцій в межах великопросторового природоохоронного об’єкта.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62160
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.