Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62532
Title: Порівняльна характеристика вмісту пігментів і білків в листках рослин роду Sansevieria
Other Titles: Comparative character of pigments and proteins Content in thе leaves of different species of sansevieria family
Authors: Маргітай, Л. Г.
Цвілинюк, О. М.
Issue Date: 1998
Publisher: Карпати
Citation: Маргітай, Л. Г. Порівняльна характеристика вмісту пігментів і білків в листках рослин роду Sansevieria / Л. Г. Маргітай, О. М. Цвілинюк // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія / редкол.: В.І.Ніколайчук (гол. ред.), В.В. Моргун, Ю.Ю. Петрус та ін. – Ужгород : Карпати, 1998. – Вип. 5. – С. 102-103. – Бібліогр.: с. 103 (3 назви). – Рез. англ.
Series/Report no.: Біологія;
Abstract: Рід Sansevieria відноситься до родини Agavaceae (агавових). Раніше рід відносили до лілійних. Більше 1 О видів цього роду (відомих в садівництві під назвою «щучий хвіст» або «тещин язик») культивують, як· кімнатні рослини (Тахтаджян, 1982). Цінними властивостями цього виду є не­вимогливість до освітлення, поливу, стійкість до дії токсичних речовин, що дає можливість' вико­ристовувати їх в озелененні виробничих приміщень.
We have investigated five species of Sansevieria family: S. Trifasciata, S. Senegambica, S. Silver hahnii, S. Kirkhii var pulchra, S. Trifasciata hahniL Similar data of correlations between pigments factions (chlorophyll of а and easysoluble Ь, proteins chlorophyll in а+b all and these species carotinoids) attests and about presence close in philogenetical electrophoretic relations spectrum betweenseven we them.
Description: https://drive.google.com/file/d/1EWoQSackCmr-UlGT1S2rzYz-yieEq67f/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62532
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 5 - 1998

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титулка...pdf192.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.