Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62901
Title: Систематизація дефектів зубних рядів у пацієнтів з нефіксованою між альвеолярною висотою і центральним співвідношенням щелеп
Authors: Костенко, Є.Я.
Кенюк, А.Т.
Гончарук-Хомин, М.Ю.
Ганущак, О.Б.
Keywords: дефекти зубних рядів, міжальвеолярна висота, планування ортопедичної конструкції
Issue Date: 2014
Publisher: Сучасна стоматологія.
Citation: Систематизація дефектів зубних рядів у пацієнтів з нефіксованою між альвеолярною висотою і центральним співвідношенням щелеп. Сучасна стоматологія. 2014. № 5. С. 72-75.
Series/Report no.: № 5.;
Abstract: Обробка даних досліджуваної вибірки після статистичного розподілу пацієнтів за віком і гендерною приналежністю з використанням основних і додаткових методів дослідження ротової порожнини, наслідків ятрогенного втручання та результатів ортопантомографії дозволила сформувати таку систематизацію дефектів зубних рядів з урахуванням наявності зубоальвеолярних видовжень і протетичних змін з нефіксованою міжальвеолряною висотою та центральним співвідношенням щелеп: І клас – повна вторинна адентія; ІІ клас – повна вторинна адентія однієї зі щелеп з наявністю зубів на протилежній стороні (1-й підклас – повна вторинна адентія верхньої щелепи зі збереженою фронтальною або боковою ділянкою на нижній щелепі: із зубоальвеолярним видовженням/без зубоальвеолярного видовження; 2-й підклас – повна вторинна адентія нижньої щелепи зі збереженою фронтальною або боковою ділянкою на верхній щелепі: із зубоальвеолярним видовженням/без зубоальвеолярного видовження); ІІІ клас – поодиноко збережені зуби або групи зубів на обох щелепах, які не утворюють антагонуючих пар (1-й підклас – без зубоальвеолярного видовження; 2-й підклас – із зубоальвеолярним видовженням).
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62901
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.