Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/63773
Title: Рівень стоматологічної освіти в студентів різних факультетів університету м. Ужгорода.
Other Titles: Level of dental education amongst students of different faculties of Uzhhorod university
Authors: Мельник, Володимир Семенович
Халак, Роман Олегович
Кий, Валентина Михайлівна
Онисько, Олександра Михайлівна
Keywords: засоби гігієни, опитування, гігієна ротової порожнини, профілактика, рівень гігієни, студенти, анкетування
Issue Date: 2024
Publisher: "Intermedical journal"
Citation: Мельник В.С., Халак Р.О., Кий В.М., Онисько О.М. Рівень стоматологічної освіти в студентів різних факультетів університету м. Ужгорода. "Intermedical journal" № 1/2024, с.140-146.
Abstract: Незважаючи на досягнення сучасної стоматології в галузі профілактики, великий вибір засобів та предметів гігієни ротової порожнини, рівень стоматологічної захворюваності залишається високим. Незадовільна гігієна ротової порожнини пов'язана з багатьма причинами, але перш за все з недостатнім прищепленням у дитинстві навичок санітарно-гігієнічної культури. Ставлення до гігієни ротової порожнини багато в чому визначається і рівнем загальної культури, освіченості, соціальними умовами. Населення орієнтоване на лікування зубів, а не на їхню профілактику, зокрема гігієну порожнини рота.
Description: Очевидно, що рівень стоматологічного здоров'я безпосередньо залежить від рівня стоматологічної освіти. У результаті проведеного нами дослідження виявлено, що студенти-стоматологи більшою мірою виконують індивідуальні заходи щодо гігієни ротової порожнини, ніж студенти-фізики. Анкетування дозволило оцінити в студентів знання з питань щодо збереження стоматологічного здоров'я.Рівень стоматологічної освіти серед студентів стоматологів вищий, ніж серед студентів-фізиків, і ця різниця досить велика. Це свідчить, що вони мало інформовані з питань профілактики стоматологічних захворювань. Існує необхідність більшої поінформованості населення, проведення санітарно-просвітницької роботи та уроків здоров'я у школах.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/63773
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри дитячої стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
951-Текст статті-1975-1-10-20240531.pdf419.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.