Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/64711
Title: Методичні рекомендації для написання та захисту кваліфікаційної роботи магістра з сучасної української мови та методики викладання української мови для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 01 Освіта
Authors: Вегеш, Анастасія Іванівна
Лавер, Оксана Володимирівна
Keywords: магістерська робота, структура, вимоги, захист
Issue Date: 2024
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Методичні рекомендації для написання та захисту кваліфікаційної роботи магістра з сучасної української мови та методики викладання української мови для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 01 Освіта / Педагогіка спеціальності 014 Середня освіта предметної спеціальності 014.01 Середня освіта. Українська мова і література освітніх програм «Українська мова і література», «Українська мова і література. Англійська мова і література» / укладачі : А. І. Вегеш, О. В. Лавер. – Ужгород, 2024. – 66 с.
Abstract: Методичні рекомендації містять інформацію, необхідну здобувачеві другого (магістерського) рівня вищої освіти для якісного виконання кваліфікаційної роботи магістра. У посібнику розглянуто важливі етапи виконання, апробації та захисту наукової роботи. Укладачі пропонують корисні поради щодо збору, систематизації та аналізу наукової літератури і мовних одиниць, висвітлюють особливості структурування кваліфікаційної роботи, загальні вимоги до оформлення наукового тексту тощо. Мета посібника – поглибити знання здобувачів магістратури про науковий стиль української мови, допомогти майбутнім фахівцям опанувати основні аспекти сучасних лінгвістичних та лінгводидактичних досліджень. Видання розраховане передусім для студентів-магістрів спеціальності 014.01 Середня освіта. Українська мова і література освітніх програм «Українська мова і література», «Українська мова і література. Англійська мова і література», однак може бути корисним усім, хто прагне отримати додаткові відомості про українське наукове мовлення.
Description: Кваліфікаційна робота магістра завершує підготовку фахівця, показує його готовність вирішувати теоретичні проблеми, практичні завдання зі своєї спеціальності та передбачає досягнення одночасно як навчальної, так i дослiдницької мети. Автор роботи, з одного боку, повинен продемонструвати рівень засвоєння навчального матерiалу, вміння працювати з науковими джерелами, а з iншого, – виявити здатність аналiзувати конкретнi лiнгводидактичнi факти, узагальнювати їх, робити обґрунтованi висновки. Підсумкова робота магістра передбачає поглиблення наукових зацiкавлень здобувача, формування та вдосконалення дослiдницьких навичок, закрiплює здобуті знання в професійній діяльності. Кваліфікаційна робота магістра – це складник підсумкової атестації здобувача, випускове наукове дослідження, яке виконується на завершальному етапі навчання для здобуття відповідного освітнього ступеня в закладі вищої освіти (ЗВО). Вона передбачена навчальним планом / освітньою програмою спеціальності, тому є невід’ємною частиною навчального процесу. Після виконання здобувачами освіти в повному обсязі навчального плану Екзаменаційна комісія проводить атестацію випускників другого (магістерського) рівня, яка проходить у формі відкритого і публічного захисту кваліфікаційної роботи. За умови успішного проходження атестації здобувач ЗВО отримує документ встановленого зразка про присудження ступеня магістра з присвоєнням відповідної кваліфікації. Дипломна робота магістра має індивідуальний характер: вирізняється актуальністю, науковою новизною, інноваційними методами, перспективою практичного застосування, самостійними ідеями, пропозиціями. Написання магістерської роботи дає можливість виявити здатність здобувача самостійно осмислити проблему, критично її дослідити, вміти збирати і систематизувати наукову літературу; застосовувати знання під час розв’язання практичних занять.
Рекомендовано до друку вченою радою філологічного факультету Ужгородського національного університету, протокол № 11 від 28 червня 2024 р.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/64711
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри української мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методичні рекомендації.pdf1.24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.