Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65322
Назва: Роль дисфункції ендотелію у формуванні печінкової енцефалопатії у хворих на цироз печінки на фоні неалкогольної жирової хвороби печінки при COVID-19
Автори: Марошан, Моніка Тиборівна
Сірчак, Єлизавета Степанівна
Грига, Василь Іванович
Фабрі, Золтан Йожефович
Ключові слова: Роль дисфункції ендотелію у формуванні печінкової енцефалопатії у хворих на цироз печінки на фоні неалкогольної жирової хвороби печінки при COVID-19, печінкова енцефалопатія, цироз печінки, дисфункція ендотелію, неалкогольна жирова хвороба печінки, СОVID-19.
Дата публікації: 14-чер-2024
Видавництво: ДУ «Інститут гастроентерології НАМН України», 2024 © Заславський О.Ю., 2024
Бібліографічний опис: Марошан М. Т., Сірчак Є. С., Грига В. І., Фабрі З. Й. Роль дисфункції ендотелію у формуванні печінкової енцефалопатії у хворих на цироз печінки на фоні неалкогольної жирової хвороби печінки при COVID-19. Тези науково-практичної конференції з міжнародною участю «ХІІ наукова сесія Інституту гастроентерології НАМН України. Новітні технології в теоретичній та клінічній гастроентерології», присвяченої 60-ти річчю Державної установи «Інститут гастроентерології НАМН України». (13-14 червня 2024 року, Буковель). Гастроентероологія. 2024; 2 (58): 179.
Серія/номер: Гастроентерологія. Збірник наукових статей;Том 58, № 2, 2024
Короткий огляд (реферат): Мета: визначити зв’язок між вираженістю дисфунк- ції ендотелію (ДЕ) і прогресуванням печінкової енце- фалопатії (ПЕ) у хворих на цироз печінки (ЦП) на фоні неалкогольної жирової хвороби печінки (НАЖХП) при СОVID-19. Висновки. У хворих на ЦП на фоні НАЖХП при COVID-19 ступінь ПЕ прямо залежить від виражено- сті ДЕ.
Тип: Text
Тип публікації: Тези до статті
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65322
ISSN: 2308-2097 (print), 2518-7880 (online)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гастро-Дніпро-2024-2-99.pdf70.31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.