Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66671
Назва: ЯКІСТЬ ВЕРСТАННЯ ВЕБДОДАТКІВ ЯК КРИТЕРІЙ ЗАДОВОЛЕННЯ ПОТРЕБ КОРИСТУВАЧІВ
Інші назви: WEB APPLICATIONS LAYOUT QUALITY AS A CRITERIA FOR SATISFACTION OF USER NEEDS
Автори: Піх, Ірина Всеволодівна
Меренич, Юліан Юліанович
Коцік, О.Ю.
Ключові слова: ЯКІСТЬ ВЕРСТАННЯ ВЕБДОДАТКІВ ЯК КРИТЕРІЙ ЗАДОВОЛЕННЯ ПОТРЕБ КОРИСТУВАЧІВ, якість верстання, методологія, користувацький досвід, вебдодаток
Дата публікації: 25-кві-2024
Видавництво: Українська академія друкарства
Бібліографічний опис: Розробка вебсайтів є складним та важливим аспектом сучасного інтернетпростору. Однак успіх цього процесу визначається не лише технічними аспектами, а й здатністю сайту задовольняти потреби та очікування користувачів. Поняття якості вебдизайну включає в себе низку атрибутів, що визначають сприйняття та взаємодію користувача з сайтом. На сьогодні існує низка методологій для оцінювання якості верстання. Кожна із них створена з метою задоволення конкретних потреб проєкту і, отже, має сильні та слабкі сторони. Через брак кількісних даних, постійного розвитку і порівняльних характеристик різних методологій багато компаній розробників часто обирають найпопулярнішу з них, незалежно від того, наскільки вона придатна для оцінювання впливу якості верстання на користувацький досвід та задоволення користувачів продуктом, який вони створюють. Дослідження впливу якості верстання та дизайну вебдодатків на задоволення потреб користувачів є актуальним питанням, що потребує комплексного аналізу та системного підходу. Врахування цих аспектів є критичним для покращення якості вебпростору та підвищення його ефективності у взаємодії з користувачем. У запропонованому дослідженні виконано огляд декількох сучасних методологій, дотичних до процесу оцінювання впливу якості верстання на задоволення потреб користувачів. Виокремлено та проведено аналіз ключових факторів, що впливають на рішення щодо вибору найбільш універсальної методології під різні вебдодатки. Ключові слова: якість верстання, методологія, користувацький досвід, вебдодаток
Серія/номер: Технічні науки;1 (87)
Короткий огляд (реферат): Розробка вебсайтів є складним та важливим аспектом сучасного інтернетпростору. Однак успіх цього процесу визначається не лише технічними аспектами, а й здатністю сайту задовольняти потреби та очікування користувачів. Поняття якості вебдизайну включає в себе низку атрибутів, що визначають сприйняття та взаємодію користувача з сайтом. На сьогодні існує низка методологій для оцінювання якості верстання. Кожна із них створена з метою задоволення конкретних потреб проєкту і, отже, має сильні та слабкі сторони. Через брак кількісних даних, постійного розвитку і порівняльних характеристик різних методологій багато компаній розробників часто обирають найпопулярнішу з них, незалежно від того, наскільки вона придатна для оцінювання впливу якості верстання на користувацький досвід та задоволення користувачів продуктом, який вони створюють. Дослідження впливу якості верстання та дизайну вебдодатків на задоволення потреб користувачів є актуальним питанням, що потребує комплексного аналізу та системного підходу. Врахування цих аспектів є критичним для покращення якості вебпростору та підвищення його ефективності у взаємодії з користувачем. У запропонованому дослідженні виконано огляд декількох сучасних методологій, дотичних до процесу оцінювання впливу якості верстання на задоволення потреб користувачів. Виокремлено та проведено аналіз ключових факторів, що впливають на рішення щодо вибору найбільш універсальної методології під різні вебдодатки.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66671
ISSN: 0554-4866
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdfStattja325.07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.