Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/67092
Назва: | International trends in the food service industry |
Інші назви: | Міжнародні тенденції у галузі харчової обслуговування |
Автори: | Hlushkova, Tetiana Yaromenko, Oksana Myronets, Nina Rachynska, Anastasiia |
Ключові слова: | international trends, food service industry, services industry, COVID-19 pandemic, міжнародні тенденції, сфера харчування, індустрія послуг, пандемія COVID-19 |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Видавничий дім «Гельветика» |
Бібліографічний опис: | Hlushkova, T. International trends in the food service industry / Tetiana Hlushkova, Oksana Yaromenko, Nina Myronets, Anastasiia Rachynska // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / редкол.: М. М. Король (голов. ред.), М. М. Палінчак, Я. П. Дроздовський та ін. – Ужгород : Видавничий дім "Гельветика", – 2022. – Вип. 42. – С. 26–29. – Бібліогр.: с. 28–29 (9 назв); рез. укр., англ. URL http://www.visnyk-econom.uzhnu.uz.ua/archive/42_2022ua/6.pdf |
Серія/номер: | Міжнародні економічні відносини та світове господарство; |
Короткий огляд (реферат): | The purpose of this paper is to justify the theoretical and applied aspect of the introduction of international trends
in the food service industry of Ukraine. Research methodology. The achievement of a purpose set in the article has been carried
out using the following methods: logical generalization and scientific abstraction, classification, analytical method. Results.
There are several negative trends in the development of the food service industry and insufficient use of modern innovations. It
is proposed to actively introduce international trends in the activities of Ukrainian catering enterprises also as a way to overcome
the crisis created by the COVID-19 pandemic. Practical significance of the research results. Using these trends in practice will
increase the profitability of catering enterprises. Питання пошуку оптимізації функціонування установ харчової промисловості у період карантинних обмежень постає досить гостро. Мета статті полягає в обґрунтуванні теоретико-прикладного аспекту впровадження міжнародних тенденцій у індустрію послуг харчування України. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою таких методів: логічного узагальнення та наукової абстракції, класифікації, аналітичного методу. Метод опитування дозволив виявити сучасний рівень впровадження міжнародних тенденції в українських закладах харчування. Виявлено та систематизовано головні інноваційні тенденції в міжнародній індустрії харчування. Запропоновано класифікувати їх на дві групи в залежності від об’єкту впливу: тенденції, пов’язані з споживанням їжі і вибором продуктів та тенденції, які виникли внаслідок розвитку нових технологій та глобальним поширенням пандемії. На основі отриманих первинних даних виявлено недостатній рівень використання сучасних інновацій українськими закладами харчування, особливо тенденцій з першої групи. Що стосується впровадження тенденцій, пов’язаних з новими технологіями та пандемією, підтвердилася гіпотеза, що вони використовуються більш активно, адже сьогодні посилена гігієна і дотримання дистанції стали не лише необхідною умовою функціонування закладів ресторанного господарства на ринку, а й вимогою законодавства. Варто активніше впроваджувати органічну продукцію, адже, маючи придатні земельні ресурси та зростаючий світовий попит на цю продукцію, Україна, здійснивши післявоєнне відновлення, має потенціал розвитку ринку екологічно безпечного та здорового харчування з подальшим виходом на світовий ринок. Сюди ж можна віднести тренд вирощених у сільській місцевості, локальних продуктів. Узагальнення результатів проведеного дослідження дозволяє стверджувати, що в умовах поширення пандемії COVID-19 найбільш дієвими інструментами антикризового розвитку підприємств промисловості є розробка та впровадження планів інноваційної діяльності, що базуються на сучасних трендах. Використання на практиці означених трендів дозволить підвищити рентабельність підприємств харчування. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/67092 |
ISSN: | 2413-9971 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий вісник УжНУ Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 42 - 2022 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
INTERNATIONAL TRENDS IN THE FOOD SERVICE INDUSTRY.pdf | 332.66 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.