Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/67812
Назва: Використання інформаційних систем та технологій в закладах ресторанного господарства: вплив на якість обслуговування та збільшення прибутку
Інші назви: Use of information systems and technologies in restaurant establishments: impact on service quality and profit increase
Автори: Постова, В. В.
Ключові слова: інформаційні системи та технології, автоматизовані системи, заклад ресторанного господарства, технологія, управління, якість обслуговування, information systems and technologies, automated systems, restaurant establishment, technology, management, service quality
Дата публікації: 2023
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Бібліографічний опис: Постова, В. В. Використання інформаційних систем та технологій в закладах ресторанного господарства: вплив на якість обслуговування та збільшення прибутку / В. В. Постова // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / редкол.: М. М. Король (голов. ред.), М. М. Палінчак, Я. П. Дроздовський та ін. – Ужгород : Видавничий дім "Гельветика", – 2023. – Вип. 47. – С. 94–97. – Бібліогр.: с. 96–97 (8 назв); рез. укр., англ. URL http://www.visnyk-econom.uzhnu.uz.ua/archive/47_2023ua/18.pdf
Серія/номер: Міжнародні економічні відносини та світове господарство;
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто ефективність використання інформаційних систем та технологій в закладах ресторанного господарства. Визначено вплив даних автоматизованих систем на якість обслуговування відвідувачів та збільшення прибутку у досліджуваній галузі. Розглянуто основні типи автоматизованих систем управління закладами ресторанного господарства, а також визначено переваги на недоліки використання даних систем. Деталізовано фактори, на які варто звернути увагу при виборі автоматизованих інформаційних систем для закладів, враховуючи їх потужності. Також було детально визначено недоліки, з якими можуть стикнутися заклади ресторанного господарства. Але, незважаючи на наведені у статті недоліки, дані інформаційні системи та технології мають великий потенціал для збільшення прибутку та покращення якості обслуговування в закладі, а також є невід’ємною частиною ефективної роботи ресторанного бізнесу.
Technological progress has changed the way consumers visit restaurants, changed their preferences and the process of using services, so the research of information systems and technologies is extremely relevant and timely. The article examines in detail the effectiveness of using information systems and technologies in restaurants. The impact of these automated systems on the quality of service to visitors (potential and regular) and increasing profits in the researched industry is determined. The main types of automated restaurant management systems are considered, and the advantages and disadvantages of using these information systems are also determined. Factors that should be paid attention to when choosing automated information systems for restaurant establishments are detailed, taking into account their capacities and types. The article also examines the modernity and prospects of information systems and technologies in the market of restaurant services. It has been established that the symbiosis of technology and business in the last decade has played a decisive role in the development of restaurants – from finding a place of rest to its very implementation and demonstration of impressions and photos in social networks. The interpretation of the definition «information technologies» is given. The transformation of the restaurant service system itself through the improvement of technological processes of customer service and the creation of new business models is theoretically substantiated. Based on the analysis of the restaurant services market, the most important information systems and technologies that have a tremendous impact on the restaurant business industry are highlighted. The shortcomings that may be faced by the restaurant industry were also determined in detail. But, despite the shortcomings mentioned in the article, these information systems and technologies have great potential for increasing profits and improving the quality of service in the restaurant industry, and are also an integral part of the effective operation of the restaurant business.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/67812
ISSN: 2413-9971
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 47 - 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ТА ТЕХНОЛОГІЙ.pdf312.82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.