Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69054
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Савіна, Олена Іванівна | - |
dc.contributor.author | Салька, О.Ю | - |
dc.contributor.author | Вереш, І | - |
dc.date.accessioned | 2025-01-06T20:09:17Z | - |
dc.date.available | 2025-01-06T20:09:17Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Савіна О. І., Салька О. Ю., Вереш І. ОЦІНКА СОРТІВ ГРУШІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ В УМОВАХ ЗАКАРПАТТЯ / Baltija Publishing. - Riga, Latvia. 2023. С.167-191 | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69054 | - |
dc.description.abstract | Вирощування груші і отримання гідного врожаю вимагає уваги і певних знань. Необхідно не тільки правильно доглядати за деревом, але і навчитися бачити перші ознаки ураження, розрізняти характерні для даної культури хвороби і своєчасно вживати необхідних заходів. Серед шкодочинних хвороб груші слід виділити найбільш поширені паршу, плодову гниль, буру плямистість та поодиноко – чорний рак, цитоспороз, борошниста роса та бактеріальний опік. При обстеженні садів груші різних сортів у фермерських господарствах встановлено рівень пошкодження шкідниками сортів груші 2007 року висадки, підщепа ВА-29 залежно від сортових особливостей в середньому за 2021–2022 рр.. Сорти Вікторія і Талгарська красуня уразилися на 4,7%. Найменше завдали шкоди хвороби сорту Киргизька зимова (2,6%). Прогресуючими хворобами у 2022 році були парша (3%), плодова гниль (5,5%) та бура плямистість (5,2%). | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Baltija Publishing | uk |
dc.subject | ОЦІНКА СОРТІВ ГРУШІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ В УМОВАХ ЗАКАРПАТТЯ | uk |
dc.title | ОЦІНКА СОРТІВ ГРУШІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ В УМОВАХ ЗАКАРПАТТЯ | uk |
dc.title.alternative | DOI https://doi.org/10.30525/978-9934-26-443-6-8 | uk |
dc.type | Learning Object | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри плодоовочівництва і виноградарства |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
470-Chapter Manuscript-26374-1-10-20240617.pdf | Стаття | 1.18 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.