Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69054
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСавіна, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorСалька, О.Ю-
dc.contributor.authorВереш, І-
dc.date.accessioned2025-01-06T20:09:17Z-
dc.date.available2025-01-06T20:09:17Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСавіна О. І., Салька О. Ю., Вереш І. ОЦІНКА СОРТІВ ГРУШІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ В УМОВАХ ЗАКАРПАТТЯ / Baltija Publishing. - Riga, Latvia. 2023. С.167-191uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69054-
dc.description.abstractВирощування груші і отримання гідного врожаю вимагає уваги і певних знань. Необхідно не тільки правильно доглядати за деревом, але і навчитися бачити перші ознаки ураження, розрізняти характерні для даної культури хвороби і своєчасно вживати необхідних заходів. Серед шкодочинних хвороб груші слід виділити найбільш поширені паршу, плодову гниль, буру плямистість та поодиноко – чорний рак, цитоспороз, борошниста роса та бактеріальний опік. При обстеженні садів груші різних сортів у фермерських господарствах встановлено рівень пошкодження шкідниками сортів груші 2007 року висадки, підщепа ВА-29 залежно від сортових особливостей в середньому за 2021–2022 рр.. Сорти Вікторія і Талгарська красуня уразилися на 4,7%. Найменше завдали шкоди хвороби сорту Киргизька зимова (2,6%). Прогресуючими хворобами у 2022 році були парша (3%), плодова гниль (5,5%) та бура плямистість (5,2%).uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherBaltija Publishinguk
dc.subjectОЦІНКА СОРТІВ ГРУШІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ В УМОВАХ ЗАКАРПАТТЯuk
dc.titleОЦІНКА СОРТІВ ГРУШІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ В УМОВАХ ЗАКАРПАТТЯuk
dc.title.alternativeDOI https://doi.org/10.30525/978-9934-26-443-6-8uk
dc.typeLearning Objectuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри плодоовочівництва і виноградарства

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
470-Chapter Manuscript-26374-1-10-20240617.pdfСтаття1.18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.