Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69054
Название: | ОЦІНКА СОРТІВ ГРУШІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ В УМОВАХ ЗАКАРПАТТЯ |
Другие названия: | DOI https://doi.org/10.30525/978-9934-26-443-6-8 |
Авторы: | Савіна, Олена Іванівна Салька, О.Ю Вереш, І |
Ключевые слова: | ОЦІНКА СОРТІВ ГРУШІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ В УМОВАХ ЗАКАРПАТТЯ |
Дата публикации: | 2023 |
Издательство: | Baltija Publishing |
Библиографическое описание: | Савіна О. І., Салька О. Ю., Вереш І. ОЦІНКА СОРТІВ ГРУШІ НА СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ В УМОВАХ ЗАКАРПАТТЯ / Baltija Publishing. - Riga, Latvia. 2023. С.167-191 |
Краткий осмотр (реферат): | Вирощування груші і отримання гідного врожаю вимагає уваги і певних знань. Необхідно не тільки правильно доглядати за деревом, але і навчитися бачити перші ознаки ураження, розрізняти характерні для даної культури хвороби і своєчасно вживати необхідних заходів. Серед шкодочинних хвороб груші слід виділити найбільш поширені паршу, плодову гниль, буру плямистість та поодиноко – чорний рак, цитоспороз, борошниста роса та бактеріальний опік. При обстеженні садів груші різних сортів у фермерських господарствах встановлено рівень пошкодження шкідниками сортів груші 2007 року висадки, підщепа ВА-29 залежно від сортових особливостей в середньому за 2021–2022 рр.. Сорти Вікторія і Талгарська красуня уразилися на 4,7%. Найменше завдали шкоди хвороби сорту Киргизька зимова (2,6%). Прогресуючими хворобами у 2022 році були парша (3%), плодова гниль (5,5%) та бура плямистість (5,2%). |
Тип: | Learning Object |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69054 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри плодоовочівництва і виноградарства |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
470-Chapter Manuscript-26374-1-10-20240617.pdf | Стаття | 1.18 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.