Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69150
Title: Physico-chemical and biological properties of saccharides and alcohol after nuclear radiation treatment
Other Titles: ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ТА БІОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ САХАРИДІВ ТА СПИРТУ ПІСЛЯ РАДІАЦІЙНОЇ ОБРОБКИ
Authors: Maslyuk, V. T.
Svatiuk, N. I.
Boyko, N. V.
Burmey, S. A.
Simkanych, O. I.
Grabar, O. O.
Pop, O. M.
Tarnai, O. B.
Goshovskyi, M. V.
Hainish, J. Y.
Keywords: радіація, вода, мікротон М-30, біологічна активність, ізотопні джерела, фізико-хімічні зміни, глюкоза сахароза, спирт
Issue Date: 27-Mar-2024
Publisher: Nucl. Phys. At. Energy 2024, volume 25, issue 1, pages 72-78.
Citation: Maslyuk, V. T., Svatiuk, N. I., Boyko, V. V., Burmey, S. A., Simkanych, O. I., Grabar, O. O., Pop, O. M., Tarnai, O. B., Goshovskyi, M. V., & Hainish, J. Y. (2024). Physico-chemical and biological properties of saccharides and alcohol after nuclear radiation treatment. Nuclear Physics and Atomic Energy, 25(1), 72–78. https://doi.org/10.15407/jnpae2024.01.072
Abstract: Представлено результати комплексного дослідження впливу ядерного випромінювання на фізико-хімічні властивості дистильованої води, водних розчинів сахаридів, етилового спирту та їх біологічну активність. Опромінювання здійснювалося на електронному прискорювачі мікротроні М-30 (12,5 МеВ), а також на ізотопних радіаційних стендах на базі 241Am, 137Cs та 240Pu, що генерують змішане ядерне випромінювання. Обговорюються часова еволюція хімічних показників, оптичні та частотні характеристики електричних параметрів опромінених водних середовищ. Установлено вибіркову біологічну дію опромінених сполук на тест-мікроорганізми з різних філогенетичних груп
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69150
ISSN: 1818-331X
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри медико-біологічних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
jnpae-2024-25-0072-Maslyuk.pdf346.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.