Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69189
Название: | Аналіз сортового потенціалу винограду для виробництва шампанських вин |
Авторы: | Шейдик, Кароліна Артурівна Савіна, Олена Іванівна Матієга, Ольга Омелянівна |
Ключевые слова: | Аналіз сортового потенціалу винограду для виробництва шампанських вин |
Дата публикации: | 28-ноя-2022 |
Издательство: | Lviv |
Библиографическое описание: | Sheydik K. Analysis of the phaunistic composition of Ukraine // Modern research in world science. Proceedings of the 9th International scientific and practical conference. SPC “Sci-conf.com.ua”. Lviv, Ukraine. 2022. Pp. 21-27. URL: https://sci-conf.com.ua/ix-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-modernresearch-in-world-science-28-30-11-2022-lviv-ukrayina-arhiv/. |
Описание: | У Закарпатській області є всі умови для виробництва шампанських виноматеріалів, як грунтово-кліматичні умови, так і сортовий склад насаджень винограду дозволяють готувати виноматеріали високої якості. Закарпатська область розташована на південно-західних схилах Карпат і прилягаючих до них частиною серед дунайської низини. Чотири п’ятих території займають гори, і лише одна п’ята приходиться на рівнину. Для сортів раннього дозрівання сума активних температур за вегетаційний період повинна бути не нижче 25000 , для сортів середнього періоду дозрівання – вище 29000 , для пізніх сортів більше 33000 основні площі виноградників розміщені тому у самій теплій частині області – на південних схилах передгірної частини Карпат і тільки невелика південно-західна частина на рівнині. Найбільш сприятливі для винограду кліматичні умови у передгір’ї, яке тягнеться неширокою смугою на південно-схід. Рельєф виноградарської зони області схилястий, є мікрозони з великою різноманітністю природних умов. Різниця у тривалості безморозного періоду окремих мікрорайонів може досягнути до 20 днів, а мінімальних зимових температур – 2-3 0 . в залежності від умов місцевості виникає різниця в строках дозрівання винограду. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://sci-conf.com.ua/ix-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-modernresearch-in-world-science-28-30-11-2022-lviv-ukrayina-arhiv/ https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69189 |
ISBN: | 978-966-8219-86-3 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри плодоовочівництва і виноградарства |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2022 MODERN-RESEARCH-IN-WORLD-2022.pdf | 17.67 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.