Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69190
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Савіна, Олена Іванівна | - |
dc.contributor.author | Симочко, Віталій Вікторович | - |
dc.contributor.author | Шейдик, Кароліна Артурівна | - |
dc.contributor.author | Дудкін, Дмитро | - |
dc.date.accessioned | 2025-01-09T22:01:37Z | - |
dc.date.available | 2025-01-09T22:01:37Z | - |
dc.date.issued | 2020-12 | - |
dc.identifier.citation | О. І. Савіна. «Горіхоплідні культури»– Ужгород. – 2021. – 297с. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69190 | - |
dc.description | У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен: знати: матеріали сучасних агротехнологій у горіхівництві нових типів садів, потенціал та елементів технології; вміти: усвідомлювати проблеми та перспективи українського плодівництва та ефективно їх вирішувати, розробляти технологічні карти, бізнес-план вирощування культур та вміти їх реалізовувати. | uk |
dc.description.abstract | Горіхоплідні – це джерело повноцінних жирів, вуглеводів, білків та вітамінів В1, А, В2, К, Е, С, а за калорійністю грецький горіх в 7 раз перевищує м’ясо. З мінеральних речовин в горіхах містяться калій, кальцій, залізо, солі кобальта, фосфор, з мікроелементів йод і цинк. Горіхи – одне з джерел енергії для людинию. Також актуальним є стійке зростання сільськогосподарського виробництва горіхів. Надійне забезпечення населення продовольством і переробної промисловості сільськогосподарською сировиною. У вирішенні проблеми важлива роль відводиться плодівництву, де у широкому асортименті виробляється і реалізується продукція в свіжому і переробленому вигляді. При цьому важливо комплексно і раціонально використовувати озеленювальні посадки плодових культур шляхом введення в них горіхоплідних та створювати багаторічні насадження плодових на землях малопридатних для сільськогосподарського виробництва. Мета – ознайомитися з прогресивними сучасними технологіями вирощування горіхових культур. Результатом вивчення предмету буде -ознайомлення з основними нормативними документами, якими передбачаються перспективи розвитку галузі; ознайомлення з прогресивними методами закладки садів, сортовий потенціал та елементи технологій і вирощування садивного матеріалу основних горіхоплідних культур, які культивуються в Україні. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | УжНУ | uk |
dc.subject | Горіхоплідні культури | uk |
dc.title | ГОРІХОПЛІДНІ КУЛЬТУРИ | uk |
dc.title.alternative | Навчально-методичний посібник | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Методичні рекомендації | uk |
Розташовується у зібраннях: | Навчально-методичні видання кафедри плодоовочівництва і виноградарства |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Горіхоплідні-книга-2021.pdf | 9.43 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.