Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69190
Назва: ГОРІХОПЛІДНІ КУЛЬТУРИ
Інші назви: Навчально-методичний посібник
Автори: Савіна, Олена Іванівна
Симочко, Віталій Вікторович
Шейдик, Кароліна Артурівна
Дудкін, Дмитро
Ключові слова: Горіхоплідні культури
Дата публікації: гру-2020
Видавництво: УжНУ
Бібліографічний опис: О. І. Савіна. «Горіхоплідні культури»– Ужгород. – 2021. – 297с.
Короткий огляд (реферат): Горіхоплідні – це джерело повноцінних жирів, вуглеводів, білків та вітамінів В1, А, В2, К, Е, С, а за калорійністю грецький горіх в 7 раз перевищує м’ясо. З мінеральних речовин в горіхах містяться калій, кальцій, залізо, солі кобальта, фосфор, з мікроелементів йод і цинк. Горіхи – одне з джерел енергії для людинию. Також актуальним є стійке зростання сільськогосподарського виробництва горіхів. Надійне забезпечення населення продовольством і переробної промисловості сільськогосподарською сировиною. У вирішенні проблеми важлива роль відводиться плодівництву, де у широкому асортименті виробляється і реалізується продукція в свіжому і переробленому вигляді. При цьому важливо комплексно і раціонально використовувати озеленювальні посадки плодових культур шляхом введення в них горіхоплідних та створювати багаторічні насадження плодових на землях малопридатних для сільськогосподарського виробництва. Мета – ознайомитися з прогресивними сучасними технологіями вирощування горіхових культур. Результатом вивчення предмету буде -ознайомлення з основними нормативними документами, якими передбачаються перспективи розвитку галузі; ознайомлення з прогресивними методами закладки садів, сортовий потенціал та елементи технологій і вирощування садивного матеріалу основних горіхоплідних культур, які культивуються в Україні.
Опис: У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен: знати: матеріали сучасних агротехнологій у горіхівництві нових типів садів, потенціал та елементів технології; вміти: усвідомлювати проблеми та перспективи українського плодівництва та ефективно їх вирішувати, розробляти технологічні карти, бізнес-план вирощування культур та вміти їх реалізовувати.
Тип: Text
Тип публікації: Методичні рекомендації
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69190
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання кафедри плодоовочівництва і виноградарства

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Горіхоплідні-книга-2021.pdf9.43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.