Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69321
Название: | Роль харчової та респіраторної сенсибілізації у формуванні алергічних хвороб у дітей |
Другие названия: | The role of food and respiratory sensitization in formation of allergic diseases in children |
Авторы: | Машіка, Володимир Юрійович Симулик, Володимир Дмитрович |
Ключевые слова: | діти, сенсибілізація харчовими та респіраторними алергенами, бронхіальна астма, дерматореспіраторний синдром, атопічний дерматит, children, sensitization by food and respiratory allergens, bronchial asthma, dermatitis and respiratory syndrome, atopic dermatitis |
Дата публикации: | 2015 |
Издательство: | ТОВ "Поліграфцентр "Ліра" |
Библиографическое описание: | Машіка В. Ю. Роль харчової та респіраторної сенсибілізації у формуванні алергічних хвороб у дітей / В. Ю. Машіка, В. Д. Симулик// Проблеми клінічної педіатрії. - 2015. - № 4. - С. 33-36. |
Краткий осмотр (реферат): | В статті вказано, що респіраторна сенсибілізація до кліщів домашнього пилу, до домашнього пилу та до гусячого пера у дітей – мешканців м. Ужгород мала вирішальне значення у виникненні не тільки бронхіальної астми, але і дерматореспіраторного синдрому та атопічного дерматиту. Харчова сенсибілізація у дітей, хворих на персистуючу бронхіальну астму середньо-тяжкого перебігу, має першочергове значення у виникненні цього захворювання, а виявлена сенсибілізація до коров’ячого молока була найбільшою по відношенню до курячого яйця, какао та риби і зберігалась довготривало у дітей від молодшого до старшого шкільного віку. The article indicated that respiratory sensitization to house dust mites, to house dust and to goose feather in children-residents of Uzhgorod city was crucial not only in causing asthma, but also in causing dermatitis and respiratory syndrome and atopic dermatitis. Food sensitization in children with persistent medium-heavy flow asthma has the priority value in the appearance of the disease and the detected sensitization to cow’s milk was the highest in relation to the egg, cocoa and fish and kept a long term in children from junior to senior school age. |
Описание: | https://drive.google.com/file/d/1wb4HDDTJTdz07QzUr4mgE8iVEBuAIDQN/view?usp=sharing |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69321 |
ISSN: | 1998-6475 |
Располагается в коллекциях: | 2015 / Проблеми клінічної педіатрії. Випуск № 4 (30) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Тит. Пробл. Клін. пед. №4 (30) 2015.pdf | 284.22 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.