Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/72518
Назва: Профілактика харчової алергії у дітей раннього віку за рахунок призначення сумішей з олігосахаридами
Інші назви: Prevention of food allergy with prebiotic oligosaccharide containing milk formula
Автори: Івахненко, О. С.
Ключові слова: діти раннього віку, штучне вигодовування, пребіотики, олігосахариди, кл ГОС/ длФОС, харчова алергія, toddlers, formula feeding, prebiotics, oligosaccharides, GOS/FOS, food allergy
Дата публікації: 2012
Видавництво: ТОВ "Поліграфцентр "Ліра"
Бібліографічний опис: Івахненко О. С. Профілактика харчової алергії у дітей раннього віку за рахунок призначення сумішей з олігосахаридами/ О. С. Івахненко// Проблеми клінічної педіатрії: науково-практ. журнал/ голов. ред. О. М. Горленко. – Ужгород: Поліграфцентр " Ліра" - 2012. – № 3-4 (17-18). - С. 7-12. - Бібліогр.: с. 11-12 (23 назви).
Короткий огляд (реферат): В роботі проведений порівняльний аналіз впливу різних типів вигодовування на роз­виток харчової алергії у дітей в перші 18 місяців життя. Встановлено, що вигодовування немовлят сумішшю, збагаченою кл ГОС/ длФОС, забезпечує зменшення частоти алергічних респіраторних та шкірних симптомів подібно до грудного моло­ка. Алергічні реакції, які пов'язували з харчовою алергією на білок коров'ячого молока спостеріга­лись достовірно рідше у дітей на грудному вигодовуванні та на високоадаптованій суміші з клГОС/ длФОС у дозі 0,8 г /1 ОО мл, ніж у дітей на високоадаптованій суміші без олігосахаридів (1,96%; 3,23% проти 15,09 %; р<О,01). На підставі отриманих результатів можна зробити висновок, що збагачен­ня суміші для дитячого харчування комплексом олігосахаридів клГОС/длФОС у співвідношенні 9:1 забезпечує захисний ефект щодо зменшення частоти клінічних проявів алергічних реакцій у дітей на штучному вигодовуванні, подібний до ефекту грудного молока протягом перших 18 міс. життя.
The aim of the study was to compare the effect of different types of feeding on the food allergy development during the first 18 months of baby's life. lt was found that feeding with formula containing GOS/FOS reduces the frequency of allergic respiratory and skin symptoms similar to human milk. Allergic reactions associated with food allergies to cow's milk protein were significantly less common in breastfed infants and in infants fed with highly-adapted milk formula with GOS/FOS in а dose of 0.8 g/100 ml, than in children fed with highly-adapted milk formula without oligosaccharides (1,96% and 3,23% vs. 15,09% accordingly; р<О,01). Administration of а formula containing oligosaccharides GOS/FOS in а ratio of 9:1 provided protective effect with the reduction of frequency of allergic reaction clinical manifestations during the first 18 months of baby's life similar to the effect of breast milk.
Опис: https://drive.google.com/file/d/1zi2rgEy4Ia5XgXc-No0iWJuvFshXzjd4/view?usp=sharing
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/72518
ISSN: 1998-6475
Розташовується у зібраннях:Проблеми клінічної педіатрії. Випуск 3-4 (17-18) 2012

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тит. Пробл. клін. пед. №3-4(17-18)-2012.pdf447.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.