Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73394
Назва: Особливості асекурації продовольчої безпеки в системі державного регулювання
Інші назви: Features of food safety assurance in the state regulation system
Автори: Шинькович, А. В.
Ключові слова: продовольча безпека, система державного регулювання, асекурація, особливості, поствоєнний період, food security, state regulation system, insurance, features, post-war period
Дата публікації: 2025
Видавництво: Видавничий дім "Гельветика"
Бібліографічний опис: Шинькович, А. В. Особливості асекурації продовольчої безпеки в системі державного регулювання / А. В. Шинькович // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / редкол.: М. М. Король (голов. ред.), М. М. Палінчак, Я. П. Дроздовський та ін. – Ужгород : Видавничий дім "Гельветика", – 2025. – Вип. 54. – С. 187–192. – Бібліогр.: с. 191–192 (10 назв); рез. укр., англ. URL http://www.visnyk-econom.uzhnu.uz.ua/archive/54_2025ua/31.pdf
Серія/номер: Міжнародні економічні відносини та світове господарство;
Короткий огляд (реферат): У статті, уточнено сутність та ключові аспекти асекурації продовольчої безпеки в системі державного регулювання, окреслено виклики, які впливають на стабільність постачання продовольства та забезпечення його якості, й потребують якісно нового комплексного мультимодульного підходу та ефективного вирішення низки завдань з боку державного регулювання. Обґрунтовано завдання щодо підвищення дієвості асекурації продовольчої безпеки, які враховують економічні, соціальні та екологічні аспекти, розкрито шість блоків чинників, які впливають на дієвість асекурації продовольчої безпеки в системі державного регулювання в Україні, виявлено особливості асекурації продовольчої безпеки в системі державного регулювання та визначено орієнтири, що сприятимуть підвищенню її потенціалу й результативності та забезпеченню доступності й стабільного постачання якісних продуктів харчування населенню.
The article clarifies the essence and key aspects of food security assurance in the state regulation system, in particular, it is noted that food security assurance in the state regulation system is a set of policies, strategies, measures and effective management mechanisms aimed at ensuring the availability and stable access of the population to a sufficient number of high-quality and safe food products and the formation of state food reserves. The challenges that affect the stability of food supply and ensuring its quality are outlined, and require a qualitatively new comprehensive multi-modular approach that includes diagnostics of economic, environmental, social and political aspects to guarantee a stable supply of high-quality food products to the population and effectively solve a number of tasks on the part of state regulation. The tasks of increasing the effectiveness of food security assurance, which take into account economic, social and environmental aspects, are substantiated, including: development and implementation of programs to support low-income groups, improvement of the social assistance system, creation of food reserves, development of food storage and transportation infrastructure, implementation of modern quality standards, strengthening control over the production and circulation of food products, active attraction of investments, etc. Six blocks of factors that influence the effectiveness of food security assurance in the state regulation system in Ukraine are revealed, the features of food security assurance in the state regulation system are identified to generalize challenges, threats, risks and develop appropriate strategies and measures to support agricultural production based on technological innovations and increase efficiency and ensure food security even in the current unfavorable situation, which is caused by an aggressive war. Guidelines have been identified that will help increase the potential and effectiveness of food security assurance in the state regulation system and ensure the availability and stable supply of quality food products to the population.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73394
ISSN: 2413-9971
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 54 - 2025

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОСОБЛИВОСТІ АСЕКУРАЦІЇ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ.pdf318.47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.