Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73490
Title: Науково-теоретичні аспекти тлумачення поняття цифровізації
Authors: Газуда, Сергій Михайлович
Поліщук, Андрій Володимирович
Keywords: науково-теоретичні підходи, цифровізація, цифрова трансформація, SMART-технології, сфера аграрного господарювання, сільський розвиток
Issue Date: 2024
Citation: Газуда С., Поліщук А. Науково-теоретичні аспекти тлумачення поняття цифровізації. Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Економіка». 2024. Вип. 2 (64). С. 59–67.
Series/Report no.: Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Економіка;
Abstract: У процесі дослідження виявлено, що впровадження сучасних цифрових технологій у світовому масштабі сприяє економічному зростанню, формує ринок з надання якісних послуг, виробництва агропродовольчої продукції і споживчих товарів, забезпечення екологічної складової розвитку територій, аграрного господарювання й розвитку сільської місцевості. Акцентовано увагу на вагомості впливу цифровізації на забезпечення збалансованого сільського розвитку, зокрема виявлення потенціалу сільських територій, можливості його задіяння з метою формування ефективної системи управління на регіональному рівні. Зазначено, що процеси цифровізації є концептуальною основою технологічної трансформації на сучасному етапі розвитку суспільства, які мають незворотній характер розвитку незалежно від сфери впливу, зокрема й сфери аграрного господарювання. Узагальнено науково-теоретичні підходи до тлумачення поняття «цифровізація» та «цифрова трансформація». Обґрунтовано активізаційні практики впровадження SMART-технологій в агроменджменті.
Description: DOI: https://doi.org/10.24144/2409-6857.2024.2(64).59-67
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73490
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри економіки, підприємництва та торгівлі

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
316.pdf497.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.